Avrupa Komisyonu pil teknolojisi zirvesine ev sahipliği yapacak

Ototeknikveri     04 Ekim 2017 04:09

Teknoloji, otomotiv ve kimya sektörlerinden Avrupalı yöneticiler, biraraya gelerek pil teknolojilerinde Çin ile arayı kapatmak için girişimde bulunuyor.

Avrupa Komisyonu pil teknolojisi zirvesine ev sahipliği yapacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupa Komisyonu, kıtada elektrikli taşıtlar için pil teknolojilerinde ilerleme kaydetmek için iş dünyası liderlerine bir zirve için çağrıda bulundu. Komisyonun enerjiden sorumlu başkan yardımcısı Maros Sefcovic etkinliği duyurdu. Söz konusu zirve, Çin ile karşılaştırıldığında pil teknolojisinde geride kalan Avrupa'da sektörle ilgili kaygılar oluşması nedeniyle planlandı. Oluşturulacak konsorsiyuma 2 milyar euro fon sağlanırken, 11 Ekim'deki zirveye BMW'den yöneticiler, BASF kimya şirketi ve diğer sektör devleri davet edildi.

 

Avrupalı pek çok otomobil üreticisinin portföyüne elektrikli modeller ekleme planları olmasına ve ABD, Çin ve Japonya'da pil fabrikaları kurulmasına rağmen, Avrupa'da şu anda hiç bir elektrikli otomobil pil fabrikası yok. Mercedes-Benz'in EQ alt markası için kurduğu fabrika Avrupa'da ilk olacak, ancak EQ otomobiller 2019'a kadar piyasaya çıkmayacak.

 

Bu arada, dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin, ülkenin hava kirliliği krizi ile karşı karşıya kalması nedeniyle otomobil üreticilerine elektrikli otomobiller için zorunlu kota koymaya hazırlanıyor. Büyük otomobil üreticileri zorunlu kotalarla ilgili yasaların esnek tutulmasını istiyor.

Son Güncelleme : 06 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo