Audi'nin elektrikli otomobil atağı motor seçeneklerini azaltabilir

Ototeknikveri     04 Ekim 2017 08:17

Audi, 3. seviye yarı otonom bir araç tanıtan ilk otomobil üreticisi oldu. Şirketin teknik gelişme patronu, 4. seviye otonom modelin de çok uzakta olmadığını açıkladı.

Audi'nin elektrikli otomobil atağı motor seçeneklerini azaltabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Peter Mertens, 4. seviye otonom sürüş teknolojisine sahip bir aracın yaklaşık beş yıl içinde gerçegerçeğe dönüşebileceğini söyledi. Mertens "A8 ile Seviye 3 yarı otonom teknolojiye doğru ilk adımı attık ve şimdi 4. seviyeye atlamak için çok sıkı çalışıyoruz" dedi. Numara farkı fazla gibi gelmiyor olabilir, ancak Otomotiv Mühendisleri Topluluğu, Seviye 4'ü "Yüksek Otomasyon" olarak tanımlıyor ve bu nokta tamamen sürücüsüz bir araca sadece bir adım uzakta. Bu teknoloji düzeyine sahip modeller, çoğu zaman kendi kendilerini kullanabiliyor ve "insan sürücünün müdahale talebine uygun bir şekilde tepki vermediği" durumlarla bile başa çıkabiliyor.

 

Mertens, otonom teknolojiden bahsetmesinin yanı sıra, şirketin satışlarının üçte birinin 2025 yılına kadar plug-in hibritler ve elektrikli araçlardan geleceğini belirtti. Çevre dostu alternatifler yaratma baskısı, daha az motor seçeneğine neden olabilir. Mertens bu konuda "Motor - şanzıman kombinasyonlarımızı azaltacağız. Bu arada bazı motor aileleri tamamen ortadan da kaybolabilir." dedi.

 

Mertens tam olarak hangi motorlara son verileceğini açıklamadı ancak "Yeni nesil otomobiller için gerçekten bir V10 veya W12'ye ihtiyacımız var mı?" diye sordu. V8 motor, şu an için güvende görünüyor, çünkü şirket kaputun altında sekiz silindirli bir motor isteyen "çok önemli bir müşteri grubu"na sahip.

Son Güncelleme : 07 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo