Toyota yeni Auris'i İngiltere'de üretebilir

Ototeknikveri     08 Ekim 2017 04:38

Toyota, Brexit için bir geçiş dönemi anlaşması imzalanması şartı ile yeni Auris'i İngiltere'de üretmek istiyor.

Toyota yeni Auris'i İngiltere'de üretebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Japon otomobil üreticisi bu yıl sonuna kadar nihai kararı alacaklarını bildirdi. Toyota, ülkenin en büyük otomobil fabrikalarından birisi olan İngiltere fabrikasında yeni Auris'i inşa etmeye karar verirse, binlerce kişiye istihdam sağlayacak ve bu hamle İngiltere Başbakanı Theresa May'ın itibarını artıracak.

Toyota Auris hatchback'in mevcut jenerasyonu, Burnaston fabrikasında üretiliyor ve üretimin 2021'de bitmesi planlanıyor ancak otomotiv şirketleri, tedarik zinciri ile ilgili nedenlerden ötürü model kararlarını üç yıl kadar önce alıyor.

 

Kaynaklardan birisi "Toyota İngiltere yönetimi, AB ile ticaret ilişkisinin doğasını belirlemek için henüz erken olduğunu düşünüyor ve İngiltere'nin yeni nesil Auris'i koruyacağına dair garanti vermesini istiyor" dedi.

Toyota'nın yeni nesil Auris'i İngiltere'de inşa etme ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyen kaynağa göre firma bir "geçiş dönemi olacağına inanıyor".

 

Nihai karar bu yılın sonu veya 2018 yılının başında açıklanacak. Toyota, Mart ayında, yeni global TNGA platformu için uygun hale getirmek amacıyla İngiltere tesislerine 240 milyon £ yatırım yapacağını belirtti ancak hangi modelleri bu tesislerde üreteceğini söylemedi.

Bu yatırım kararı Toyota, İngiltere hükümetinden Brexit sonrası durumla ilgili güvence verici bir mektup aldıktan sonra geldi.

Son Güncelleme : 08 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo