Yeni Mercedes GLS, S-Serisi ile otonom teknolojiyi paylaşacak

Ototeknikveri     08 Ekim 2017 07:25

Yeni GLS, Mercedes'in SUV serisinin en lüks ve ferah modeli olacak.

Yeni Mercedes GLS, S-Serisi ile otonom teknolojiyi paylaşacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Lansmanına bir yıldan fazla süre olan yeni Mercedes-Benz GLS, halka açık yollarda test edilirken görüntülendi. Modelin tasarımı yeni GLE ile benzerlik gösteriyor.

GLS'nin önemli ölçüde daha büyük boyutu, köşeli arka kısmıyla daha da vurgulanıyor ancak bunun bir kısmı geliştirme otomobilinin tasarımını gizlemek için kamuflaj olabilir.

Şu anki GLS'de olduğu gibi, yeni nesil otomobil, güç aktarma organları da dahil olmak üzere S-Serisi ile birçok parçayı paylaşacak. S-Serisi, altı ve sekiz silindirli turbo şarjlı benzinli motorlar, altı silindirli bir turbo dizel ve bir benzinli-elektrikli hibrit ile geliyor, bu nedenle GLS ile benzer bir seri bekleniyor.

Motor serisindeki en önemli yenilikler elektrikli besleme kompresörü kullanan 48V elektrikli sistem ve yarı hibrit çalışma için entegre başlatıcı jeneratör.

Serinin en üstünde, AMG'nin ikiz turbo şarjlı 4.0 litre V8 motorlu GLS 63 modeli yer alıyor. Bu model, büyük olasılıkla S63'de olduğu gibi aynı 612 bhp güçle çalışacak.

SUV'nin araç içi teknolojilerinden birçoğu otonom özellikler de dahil olmak üzere S-Serisi'nden gelecek. 2017 S-Serisi'nde, Mercedes'in 30 sn'ye kadar sürelerle otonom sürüş sağlayan, freni ve hızlanmayı kontrol edebilen Distronic Active Proximity Control ve Active Steer Assist sistemleri bulunuyor.

Son Güncelleme : 08 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo