Lamborghini, 2021 yılı için tamamen yeni dört kapılı model planlıyor

Ototeknikveri     10 Ekim 2017 12:01

İtalyan otomobil üreticisi yaklaşan Urus SUV'den sonra dördüncü model serisini hazırlıyor.

Lamborghini, 2021 yılı için tamamen yeni dört kapılı model planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2021 yılında çıkabilecek tamamen yeni bir Lamborghini'nin konsept çalışmasının başladığı öğrenildi. Yeni model, Lamborghini patronu Stefano Domenicali'nin Urus SUV'nin bu yıl içinde piyasaya çıkışından sonra sürdürülebilir büyüme için yol haritası hazırlama planının bir parçası. Huracán ve Aventador süper-otomobillerin yanı sıra Urus'un da ötesinde dördüncü bir seri, şirkette uzun zamandır tartışma konusu. Tartışmalar, Lamborghini'nin nispeten düşük hacimlerine rağmen karlı otomobiller üretmek için Volkswagen Grup'taki platform geliştirmelerinden nasıl yararlanabileceği üzerine yoğunlaştı.

 

Lamborghini'nin ticari müdürü Federico Foschini, yeni bir model serisinin olasılığı hakkındaki soruları şöyle yanıtladı: "Mütevazı olmalıyız. Urus, üretim öncesi aşamadayken hedef birkaç yılda satış hacmini ikiye katlamak, ancak henüz bu noktada değiliz. Elbette her zaman büyümek istiyoruz. Eğer Urus ile bu ilk adımı atabilirsek - büyük bir adım - o zaman olasılıklar var."

Foschini'ye göre, markanın gelecekteki gelişiminin mirası ile uyumlu olduğundan emin olmak çok önemli. Foschini "Bu yüzden Urus için LM002'ye bakıyoruz ve mirasımızda başka olasılıklar da var" dedi.

 

Lamborghini, Aralık ayında piyasaya sürülecek olan Urus'un üretimini karşılamak için Sant'Agata Bolognese'deki üretim alanının boyutunu iki katına çıkardı; buna ek olarak genişleme kapasitesine sahip en son teknoloji bir üretim tesisi de kuruluyor.

 

Üretim için ön planda olan modelin önden motorlu, dört kapılı ve dört koltuklu model olduğu anlaşılıyor. Bu model, 2008 yılında tanıtılan Estoque konseptiyle denenmiş, ancak modelin geliştirme süreci, küresel ekonomik kriz, VW Grubu'nun MLB Evo platformunu kullanmanın maliyet avantajı ve SUV'lere ilginin artması nedeniyle durdurularak yerine Urus gelmişti.

 

Şimdi ise bu dört kişilik konsept Lamborghini içerisinde yüksek kademelerdeki bazı yetkililer tarafından Urus ve iki diğer model arasındaki boşluğu doldurmak için ideal olarak görülüyor.

 

Urus'un Lamborghini satışlarını ikiye katlaması ve daha fazla yatırım için gereken karı getirmesi bekleniyor. Modelin Lamborghini'nin geleneksel müşteri demografisini de değiştirmesi ve daha fazla aile odaklı müşteriyi çekmesi gerekiyor. Böyle bir model MSB türevi temellerini bu yıl bitmeden piyasaya sürülecek olan yeni Porsche Panamera ve Bentley Continental GT ile paylaşabilir.

Fuschini, "Urus, Lamborghini'nin müşteri tabanının boyutunu tamamen değiştirecek. Tamamen yeni standartlar istiyoruz ve bunlara ulaşmak için çok çalıştık. Urus sadece getireceği kazanç bakımından değil, müşteri tabanını nasıl değiştireceği açısından da oyunu değiştirecek. Bu, önceki Lamborghini modellerinin aksine sadece garajda bekleyecek şık bir koleksiyon parçası değil, aynı zamanda müşterilerin günlük yaşamlarında zevkle kullanması için tasarlanmış bir araba." diye konuştu.

 

Estoque formunda bir otomobil, aileleri büyüyen müşterilere Urus'un yanında pratik bir alternatif olabilir. Böyle bir modelin Urus satışlarını baltalayacağı endişesine karşı Lamborghini alıcılarının çoğunun birden fazla otomobili olduğu söyleniyor (Huraca?n sahiplerinin ortalama dört, Aventador sahiplerinin ortalama yedi).

 

Lamborghini daha önce 1960'ların sonlarında Espada'yı üretti; iki kapılı dört kişilik otomobil, fabrika desteği almadan Pietro Frua'nın yarattığı tek seferlik dört kişilik Frua Faena'ya dönüştürüldü. Aynı dönemde, ABD'de daha sonra Jarama olan Islero modeli satıldı. Her iki araba da daha pratik bir kaporta stilinde süper-otomobil performansı sunmak amacıyla yaratılmıştı.

 

Bununla birlikte, Lamborghini yetkililerinden bir grup, üçlü süper-otomobil ailesinin temelini oluşturacak özel, karbonfiber bakımından yoğun bir platform geliştirmekle ilgileniyor. Böyle bir hareket, ya yeni nesil Huracán'ı daha düşük bir fiyat seviyesinde tutacak ve aradaki boşluğu doldurmak için Aventador'u daha yukarı çıkaracak, veya Aventador'un üzerinde daha da ekstrem bir modele izin verecek. Her iki durumda da, üçüncü model firma içinde Miura olarak anılıyor ve otomobilin tasarım ve performansının bu 1960'ların ikonik spor otomobilini yakalaması umuluyor.

 

Bununla birlikte, bu strateji platform teknolojisinin pahalı bir şekilde geliştirilmesini gerektirecek. Bu da Audi'nin R8 planları ile uyumlu olmayı ve Lamborghini'nin kendisini süper-otomobil piyasasına bağlamaya sürdürmesini gerektirir ki marka Urus ile bu stratejiden uzaklaşmaya çalışıyor.

 

Geçtiğimiz yıl Lamborghini, 3457 adet otomobil sattı. İlk kez 3400 adetin üzerine çıkıldı ve bir önceki yıla kıyasla %7 artış elde edildi.

 

Nürburgring sonuçları ne diyor?

Huracán Performante'nin rekor kıran 6 dakika 52.01 saniyelik Nürburgring tur süresi geçtiğimiz aylarda elde edildi, Foschini'ye göre bu Lamborghini'nin yol tutuşu ve aerodinamik yetenekleri için önemli bir sıçramayı temsil ediyor.

 

Foschini şunları söyledi:

"Öncelikle, herkes tur zamanının değerini anlıyor, bu bir bakımdan en iyinin siz olduğunuzu kanıtlıyor. Sonuçlar Lamborghini için önemli olan bir noktayı daha kanıtladı, en iyi hızlanma ve en çok güce sahip olmak özel bir şey fakat sınıfın en iyisi olmak için en iyi sürüş ve biniş deneyimini de sunmaya ihtiyacınız var."

 

"Bu araba ne yapabilir diye anlamak için müşterilerin baktığı ilk şey rakamlardır. Ancak bu rakamlar tek başına bir aracın dinamik özelliklerini veya bu dinamik yetenekleri elde etmeye yönelik inovasyon seviyesini ortaya koymaz. Nürburgring sonuçları her ikisine de liderlik edebildiğimizi gösterdi."

 

"Huracán Performante'deki inovasyon seviyesi inanılmaz. Aktif aerodinamik özel ve gerçek bir yenilik getirdiğimiz bir alan. Yeni standartlara ulaşılmadan böyle bir tur zamanı yakalayamazsınız ve Lamborghini için bu yeteneği sergilemek gerçekten çok özel."

Son Güncelleme : 12 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo