Renault Enerji Hizmetleri alt markasını açtı

Ototeknikveri     10 Ekim 2017 02:05

Renault'un yeni alt markası Renault Energy Services elektrikli modellerle şebeke entegrasyonunun geliştirilmesine odaklanacak.

Renault Enerji Hizmetleri alt markasını açtı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault, akıllı şebeke teknolojileriyle ilgili yeni iştiraki olan Renault Energy Services markasını başlattı. "Start-up gibi" olarak nitelendirilen firma, elektrikli otomobillerde akıllı şarj teknolojileri üzerinde çalışacak ve bu araçların elektrik şebekesine katkısını artıracak. Grup içerisindeki kardeşi Nissan gibi, Renault'un yeni firmasının teknolojisi, otomobilin şebekede arz talebi aştığı zaman şarj olmasını, talebin en yüksek seviyede olduğu zamanlarda ise otomobildeki elektriğin şebekeye geri beslenmesini sağlayacak. Buna ek olarak, Renault Energy Services, otomobillerin içinde kullanım ömrü biten elektrikli araba pillerinin başka alanlarda kullanımına yatırım yapacak. Bu kullanılmış piller evlerde veya işyerlerinde enerji depolamak amacıyla kullanılabilir.

 

Renault elektrikli araç bölümünün kıdemli başkan yardımcısı olan Gilles Normand, "Renault Energy Services'in oluşturulması çok önemli bir adım. Akıllı şebekelere yatırım yapmak hem Avrupa elektrikli araç pazarındaki konumumuzun güçlenmesinin hem de elektrikli otomobil endüstrisinin büyütülmesine hız kazandırmanın anahtarı" dedi.

 

Renault'un elektrikli teknolojiler atağı, Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı'nın yeni tanıtılan "Drive the Future" başlıklı planı ile ivme kazandı. Plan, 2022'ye kadar sekiz adet tamamen elektrikli ve 12 adet kısmi elektrikli modelin piyasaya sunulmasını içeriyor.

 

Nissan geçtiğimiz günlerde, kendi yeni Leaf modeli gibi elektrikli otomobillerin tamamen bedava çalışmasını sağlayabileceği iddia edilen çift yönlü şarj teknolojisini duyurdu açıkladı. Otomobildeki pilin şarj olmasını sağlayan enerjinin ihtiyaç olmadığında şebekeye geri satılmasını içeren bu plan, şarj maliyeti ile fazla elektriğin şebekeye geri satılmasından gelecek enerjinin birbirine eşitlenmesi potansiyeline sahip.  

Son Güncelleme : 12 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo