Polestar performans coupe 17 Ekim'de tanıtılacak

Ototeknikveri     10 Ekim 2017 03:15

Volvo'nun spor markası ilk modeli ile ilgili ipuçları verdi ve tanıtım tarihini duyurdu.

Polestar performans coupe 17 Ekim'de tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo'nun artık bağımsız olan performans markası Polestar, ilk modelinin stilini resmi tanıtımdan önce gösterdi. Tahmin edilebileceği gibi, resimlerde otomobilin çok küçük bir kısmı gösteriliyor ancak Volvo'nun stil ipuçları özellikle arka lambalarda belli oluyor. Polestar, modeli 17 Ekim'de tanıtacağını açıkladı ancak otomobilin ne tipte olacağını ya da bir konsept mi yoksa üretim modeli mi olduğunu söylemedi. Önceki haberlerde Polestar'ın bağımsız bir marka olarak ilk modelinin 600 hp gücünde bir hibrit coupe olacağı, Volvo S60'ı temel alacağı ve gelecek yıl çıkacağı belirtilmişti.

Modelde 325 hp üzeri güç çkışıyla Volvo'nun XC90 T8'ini temel alan 2.0 litre turboşarjlı ve süperşarjlı dört silindirli motorunun ve 81 hp üzerinde güç çıkışına sahip bir elektrikli motorun yer alması bekleniyor.

 

Son yayınlanan ipucu resimlerinde Polestar numaralı parçaları yap-boz bulmaca olarak sunuyor. Yap-boz parçaları düzenlendiğinde ortaya otomobilin arka kısmından bir görüntü çıkıyor. Bu kısım 2013'te Frankfurt'ta tanıtılan Volvo Concept Coupe'den bir hayli etkilenmiş görünüyor.

 

Bu konsept de, Polestar patronu ve o dönemde Volvo tasarım şefi olan Thomas Ingenlath tarafından tasarlanan bir plug-in hibrit otomobildi. Volvo'nun Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi'ne (SPA) dayanan modelin güç çıkışı 395 hp, tork değeri ise 600 Nm olarak açıklanmıştı.

 

Son Güncelleme : 12 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo