Tesla'nın elektrikli tırının tanıtımı 16 Kasım'a ertelendi

Ototeknikveri     10 Ekim 2017 12:31

Başlangıçta 26 Ekim için planlanan Tesla'nın ilk endüstriyel aracının tanıtımı üç hafta ertelendi.

Tesla'nın elektrikli tırının tanıtımı 16 Kasım'a ertelendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tesla patronu Elon Musk, Twitter'da, şirketin elektrikli tırının lansmanının başlangıçta 26 Ekim için planlandığını ancak 16 Kasım'a ertelendiğini doğruladı. Tesla CEO'su tarafından atılan bir tweet'e göre, erteleme kararı Model 3'ün üretimini engelleyen tıkanıklıkları gidermek için alındı. Tesla geçen hafta Model 3 üretiminin ilk 1600 adet hedefinin çok gerisinde olduğunu açıkladı. Bugüne kadar üretilmiş araç sayısı 260, bunların 220'si teslim edildi. Bu yılın sonuna kadar yaklaşık 20.000 Model 3'ün üretilmesi bekleniyordu.

 

Musk, Porto Riko ve çevresindeki adalarda Maria kasırgasının neden olduğu hasarları da ele aldı. Tesla, etkilenen alanlar için pil üretimini artırmaya karar verdi, bu da elektrikli tırın tanıtımını erteleyen nedenlerden birisi oldu.

 

Bu gecikmeye rağmen, Musk elektrikli otomobil şirketinin ilk ticari aracını bir "olağanüstü canavar" olarak tanımladı ve araçla ilgili heyecanını yansıttı. Elektrikli tırın başlangıçta 300 - 500 km arası bir sürüş mesafesine sahip olması bekleniyor. Potansiyel olarak, daha sonra kapasite artırılarak araç tek şarjla 1600 km gidebilecek.

 

Kapasitenin daha sonra artırılacağı bilgisini veren ABD merkezli filo operatörü Ryder System Inc. yöneticisi Scott Perry, Kaliforniya'nın Fremont kentindeki üretim tesisinde teknolojiyi tartışmak için Tesla yetkilileri ile bu yılın başlarında görüştüğünü söyledi.

 

Perry, verdiği demeçte, elektrikli tırın başlangıçta Avrupa ve ABD'de pek çok örneği bulunduğu gibi uyuma kabini olmayan bir "gündüz kabini" ile üretileceğini, elektrikli sürüş mesafesi arttığında uyuma kabininin de eklenebileceğini belirtti.

 

CEO Elon Musk, geçtiğimiz aylarda elektrikli Tesla tırın ilk görüntüsünü yayınlamıştı. Karanlık teaserde sadece parlak LED farlar dikkat çekiyodu ancak bu görselle Musk firmasının ticari araç pazarına gireceğini ilk kez onaylamış oldu.

 

Görüntü, muhtemelen aerodinamiği artırmak amacıyla, bu boyuttaki çoğu ağır vasıtadan daha kıvrımlı bir tasarım sergiliyor. Musk, elektrikli tırın kıvrak bir sürüş sağlayacağını söylese de, hızlı bir 0-100 km çıkış süresi açıklanması beklenmiyor. Anlaşıldığı kadarıyla, Tesla elektrikli tırda geleneksel dizel motorlu ağır vasıtalarla eş değerde bir menzil ve tork değeri sunmak istiyor, bu da iddialı bir hedef.

 

Tesla'nın ürün portföyünü genişletme atağı devam ediyor. Model S, Model X ve yeni tanıtılan Model 3'ün yanı sıra, yakında Model Y SUV ve pikap kamyonet de seriye katılacak.

Son Güncelleme : 12 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo