Renault dizeldeki düşüşü telafi etmek için benzinli motor üretimini artırdı

Ototeknikveri     10 Ekim 2017 12:41

Avrupalı müşteriler dizellerden uzaklaşırken, Renault en büyük motor fabrikasını daha fazla benzinli motor üretecek şekilde adapte ediyor.

Renault dizeldeki düşüşü telafi etmek için benzinli motor üretimini artırdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dizel motorlar Madrid’in 200 km kuzeybatısındaki Valladolid kentinde yer alan fabrikanın üretiminde şu anda %70 paya sahip. Zararlı emisyonlar ve dizel araçların şehir merkezlerinden yasaklanacak olması ile Renault uzmanları dizelin üretimdeki bu payının %50’ye düşmesini, benzinli motor üretiminin de %30’dan %50’ye çıkmasını bekliyor. Fabrikanın yöneticisi Anne Catherine Brieux üretimin bu yıl sonuna kadar yarı dizel – yarı benzinli olarak düzenleneceğini onayladı. Yılın ilk sekiz ayında Batı Avrupa’da dizel otomobillerin satış payı %45.7’ye düştü (2016: %50). Ağustos ayı özelinde bu pay %42.7’ye düşmüştü (2016 Ağustos: %48.3). Valladolid fabrikası Avrupa’daki tüm Renault araçların motorlarının %42’sini üretiyor. Fabrika ayrıca Nissan, Dacia ve Daimler’e de motor tedarik ediyor.

 

Geçen yıl fabrika üç üretim hattında 1.56 milyon adet motor üretti. Bu üç hattan ikisinde 1.5 litre dCi dizel motor üretildi. Benzinli motor üretim hattı yakın zamanda güncellenerek 0.9 litre üç silindirli ve 1.2 litre dört silindirli motorların üretimine başlandı. Fabrika diğer iki hattını da dizellerin yanı sıra benzinli motor üretilebilecek şekilde güncelliyor.

 

Gelecek yıl fabrikada yeni bir döküm tesisi açılacak ve benzinli motorlar için alüminyum motor blokları üretilecek. Benzinli motor talebi arttıkça daha fazla döküm kapasitesi gerekecek.

Son Güncelleme : 12 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo