Toyota ve Honda otomobiller Japonya'daki Kobe Steel skandalından etkilendi

Ototeknikveri     10 Ekim 2017 09:22

Japonya'nın önde gelen metal üreticilerinden biri olan Kobe Steel'in güç ve dayanıklılık rakamlarını tahrif ettiği ortaya çıkınca otomobil üreticileri durumdan olumsuz etkilendi.

Toyota ve Honda otomobiller Japonya'daki Kobe Steel skandalından etkilendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota ve Honda dahil olmak üzere en büyük otomobil üreticilerinden bazıları, otomobillerinin üretiminde kullanılan alüminyumun mukavemeti ve dayanıklılığı ile ilgili sahte veriler üzerine Japonya'daki bir endüstriyel skandalın etkisinde kaldı.

 

Japonya'nın ana metal üreticilerinden biri olan Kobe Steel Ltd'nin, otomotiv üreticileri, havacılık şirketleri ve hatta uzay endüstrisi de dahil olmak üzere 200'den fazla şirkete teslim ettiği metal ürünlerin gücü ve dayanıklılığı ile ilgili verileri kasten yanlış bildirdiği ortaya çıktı. Firma, Toyota, Honda, Nissan, Mazda, Mitsubishi, Subaru, Ford ve General Motors gibi bazı büyük otomobil üreticileri ile birlikte çalışıyor.

 

Kobe Steel içinden bazı görevliler, metallerin kalite standartlarını karşılamış gibi görünmesini sağlamak için verilerle oynadı. Yanlış veriler Japonya'daki dört alüminyum fabrikasıyla bağlantılıydı ve bazı ürünler için verileri tahrif etme uygulaması yaklaşık 10 yıl geriye gidiyor. Şirket şimdi skandal ile ilgili soruşturma yürütüyor ve şimdilik güvenliği tehdit edecek bir durum saptanmadığını savunuyor.

 

Toyota, kapılarında ve diğer dış yüzeylerde tahrif edilmiş dayanıklılık derecelerine sahip alüminyum kullandığını doğruladı. Bir sözcü, "Hangi araç modellerinin bu duruma tabi olabileceğini ve hangi bileşenlerin kullanıldığını belirlemek için hızla çalışıyoruz" dedi.

 

Mazda ve Mitsubishi şu an araçlarının etkilenip etkilenmediğini araştırırken Honda, kapılarında ve kaputlarında hatalı malzemelerin kullanıldığını doğruladı.

Son Güncelleme : 14 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo