Yeni BMW X2 SUV: casus fotoğraflar

Ototeknikveri     10 Ekim 2017 10:03

2018'de showroom'lara gelmeden önce BMW'nin yeni sportif X2 crossover'ine bir göz atalım.

Yeni BMW X2 SUV: casus fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW X2 beklenenden çok daha erken ortaya çıktı. Tamamen kamuflajsız bir model casus fotoğrafçılar tarafından görüntülendi. X2, hareketli donanımını X1, 2 Serisi Active Tourer ve MINI Countryman ile paylaşırken, yeni model geriye doğru uzanan ön camı ve daha küçük pencereleri ile sportif bir görünüme sahip olacak. Yeni görüntüler, aracın geçtiğimiz yıl Paris Motor Show'da tanıtılan Concept X2'nin görünümüne - C sütunundaki BMW motifine kadar - sadık kalacağını işaret ediyor. BMW'nin imzası niteliğindeki böbrek tipi ızgara ve geriye doğru uzanan far tasarımı da yeni modelin dış cephedeki tasarım özelliklerinden. Ayrıca tavan çizgisi X1'e kıyasla daha coupe benzeri bir görünüm sağlıyor.

 

Arka kısımda değişiklikler biraz daha belirgin. Konseptin büyük koruyucu plakası iki egzoz çıkışıyla birlikte değiştirildi. Bunun yerine, daha küçük bir koruyucu plaka ve temel modellerde mütevazı bir tek egzoz çıkışı bulunacak. Arka lambaların ise boyutu büyütülmüş.

 

Casus fotoğrafçılar aynı zamanda BMW'nin iDrive denetleyicisi, üç kollu direksiyon simidi ve X1'den alınmış multimedya ekranı ve klima kontrollerinin net bir şekilde görüldüğü iç kabini de yakalamayı başardı. X2'nin iç kabininin serinin geri kalanından çok farklı olmayacağı anlaşılıyor.

 

X2 2018 yılında satışa sunulacak ve BMW'nin crossover serisinde X1 ve X3 arasındaki alanda konumlanacak. Platformunu X1 ile paylaşacak model, önden çekişli UKL mimarisini kullanacak ancak üst donanım seviyelerinde xDrive dört tekerden çekiş mevcut olacak.

 

Yeni X2'nin en temel versiyonları, X1'in benzinli ve dizel motorlarını paylaşacak ve bu da tümünün turbo şarjlı ve dört silindirli olacağı anlamına geliyor. sDrive18d önden çekişli versiyonun sunulma ihtimali olsa da X2 versiyonlarının çoğu xDrive dört tekerden çekiş kullanacak.

 

Burada gösterilen sportif M yüksek performanslı versiyon, 2.0 litrelik benzinli motorun yükseltilmiş bir versiyonuyla güçlendirilebilir ve araba BMW M25i ismini alabilir.

 

2017 yılının sonunda, herşeyi tamamlanmış X2 üretim versiyonunu görebileceğiz. Teslimatlar ise 2018'de başlayacak. X1 ile X3 arasında konumlanmak için, yeni modelin fiyatının 33.000 euro civarından başlaması bekleniyor.  

Son Güncelleme : 14 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo