Hindistan'da monte edilen Volvo XC90, Bengaluru fabrikasından çıktı

Ototeknikveri     10 Ekim 2017 10:35

Volvo, Hindistan'da yerel olarak monte edilen ilk modeli Volvo XC90 otomobilleri Bengaluru fabrikasında montaj hattından indirdi.

Hindistan'da monte edilen Volvo XC90, Bengaluru fabrikasından çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo, Mayıs ayında montaj planlarını ilan etmişti. Montaj işlemleri Bengaluru yakınlarındaki fabrikada yapılıyor ve önümüzdeki günlerde XC90'ın dışında başka SPA mimarili modeller de fabrikada üretilecek.

Montaj işlemleri için Volvo Cars, kamyon, otobüs, inşaat ekipmanları ve Penta motor üreticisi Volvo Group India ile bir araya geldi. Şirket, Volvo Group India'nın mevcut altyapısını ve Bengaluru'daki üretim lisanslarını kullanıyor.

 

Volvo şu anda yaklaşık % 5'lik bir segment payına sahip. Yeni montaj fabrikasıyla birlikte şirket, 2020 yılına kadar yüzde 10'a ulaşmayı hedefliyor. Hindistan'da Volvo, son iki yılda satış hacminde % 32'lik bir büyümeye tanık oldu. 2017 eğilimi, markanın her yıl % 25'lik bir büyümeyle 2000 araca ulaşma planına uyumlu gidiyor. Volvo'nun Hindistan genelinde 17 bayisi var ve yakında Kalküta'da da bayilik açılacak.

Şu anda Volvo, ülkede V40 hatchback'ten XC90 SUV'ye kadar değişen on model satıyor. Giriş seviyesi Volvo XC40'ın da önümüzdeki yıl ülkede piyasaya çıkacağı bildirildi.

Son Güncelleme : 14 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo