VW, bayi ağını küçültmeyi ve internetten satışa başlamayı hedefliyor

Ototeknikveri     10 Ekim 2017 11:22

Volkswagen, değişen satın alma alışkanlıklarına uyum sağlamak için, Avrupa bayi ağını küçültmeyi ve internetten satışlara başlamayı planlıyor.

VW, bayi ağını küçültmeyi ve internetten satışa başlamayı hedefliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

VW, emisyon skandalı sonrasında elektrikli otomobillere yönelmek zorunda kalırken, 12 markasının tümünde maliyetleri düşürmek için bastırıyor. Grup, 3000 bayiden oluşan Avrupa dağıtım ağının karlılık ve verimliliğini %10 artırmayı hedefliyor ve dağıtım ağının maliyetini kısarak bayi başına ortalama getiriyi %1'den %2'ye çıkartmak istiyor. VW markası satış müdürü Juergen Stackmann Salı günü gazetecilere verdiği demeçte kemer sıkma politikasına geçtiklerini ve önümüzdeki yıllarda bunun daha da ivme kazanacağını söyledi. Stackmann, VW'nin "gelecek satış modeli" kapsamındaki maliyet kesintilerinin boyutu ve kapatılacak bayilik sayısıyla ilgili ayrıntılı bilgi vermedi. VW gibi büyük markaların müşterileri, rakipler arasında daha iyi kıyaslama yapma imkanı veren online alışverişten yoğun şekilde faydalanıyor.

 

Stackmann, ayrıntı vermeden VW ve bayilerin ortak bir çevrimiçi portal geliştirdiklerini söyledi.

 

Volkswagen'e göre, maliyetlerin düşürülmesi aynı zamanda yeni IT teknolojilerinin daha fazla kullanımından kaynaklanıyor ve bu sayede bayiler otomobillere hizmet verdikleri süreyi yüzde 70 oranında hızlandırabiliyor.

 

Stackmann, Avrupa'da bir Volkswagen bayisinin ortalama 35 personel çalıştırdığını, hizmetlerin internete kaydırılmasıyla çalışan sayısının azaltılarak bu çalışanların başka yerde değerlendirebileceğini söyledi.

 

Otomobil üreticisinin bayilerle yaptığı yeni sözleşmeler uyarınca VW, bayilerin işgücü boyutlarını belirleme hakkından vazgeçmek istiyor. Böylece bayiler çalışan sayılarını azaltabilecek.  

Son Güncelleme : 14 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo