Seat 2020'de SUV-coupe'yi üretime sokacak

Ototeknikveri     12 Ekim 2017 09:56

20V20 konseptine benzer bir model, Porsche Macan'ın formülünden esinlenerek sportif bir model olarak üretime girecek.

Seat 2020'de SUV-coupe'yi üretime sokacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Seat, 2020'de sportif bir SUV-coupé üretimine başlayacak. Açıklama markanın Ar-Ge yöneticisi Matthias Rabe'den geldi. Yeni Seat Arona crossoverin lansmanında konuşan Rabe, planlanan yeni modelin Cupra markasının Seat'tan bağımsız ilk modeli olabileceğini belirtti. Modelin şekli, büyük ölçüde 2015 Cenevre Motor Show'da tanıtılan Seat 20V20 konseptinden esinleniyor. Seat, Volkswagen Grubu'ndaki diğer markalarla paralel şekilde elektrikli modellerini artıracağı için, yeni model plug-in hibrit sistemle de gelebilir. İlk elektrikli Seat muhtemelen Mii'ye dayanan bir model olarak 2019'da gelecek ve bunu 2020'de sadece elektrikli MEB platformuna dayanan yeni bir model takip edecek.

 

Seat patronu Luca De Meo daha önce, spor crossover pazarında potansiyel gördüğünü söylemiş ve Porsche Macan'ı örnek vermişti.

 

De Meo'nun Macan'dan örnek vermesine bakıldığında, Seat'ın SUV-coupe'yi Cupra'dan daha lüks bir noktada konumlandıracağı anlaşılıyor. Modelin boyut, özellikler ve fiyat bakımından Macan'a ne kadar yakın olacağı henüz bilinmiyor.

Son Güncelleme : 17 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo