Mercedes A-Serisi, 2018 Cenevre motor fuarında tanıtılacak

Ototeknikveri     12 Ekim 2017 11:46

Yeni hatchback yeni, daha büyük temellere ve hibrit seçeneğe sahip olacak. En üst seviye AMG A45 400 bhp güç çıkışıyla gelecek.

Mercedes A-Serisi, 2018 Cenevre motor fuarında tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes-Benz, önümüzdeki Mart ayındaki Cenevre motor fuarında bugüne kadarki en lüks ve teknik açıdan en gelişmiş A Serisi modelini tanıtacak. Fuarda BMW 1 Serisi'nin gelecek rakibinin geliştirilmesinde ulaşılan son noktayı göreceğiz. Almanya'da halka açık yollarda hafifçe kamuflajlı olarak görülen model, öncekinden 10 mm daha uzun olacak ve sağlamlığı önemli ölçüde artırılmış yani kaporta yapısı, ayrıca yeni bir taban sacı ile geliyor. Bu, Audi A3 ile de rekabet edecek yeni modelin kalitesini daha da yukarıya çıkarıyor. Otomobilin uzunluğundaki artış iç kabinde iyileşme sağlamış, ayrıca giriş ve çıkış kolaylığı için daha geniş arka kapı aralıkları sunuluyor. Bagaj kapasitesi de önceki modelin 341 litre kapasitesinin üzerine çıkıyor.

 

Yeni A-Serisi'nin temelinde MFA mimarisi ve önde MacPherson, arkada çok bağlantılı süspansiyon bulunuyor. Yeni mimari, sürücünün direksiyon, motor haritalama, şanzıman yazılımı ve amortisörün özelliklerini en az dört farklı modda değiştirmesini sağlayan Mercedes'in Drive Select sistemini destekliyor.

 

Daha geniş iç kabin, daha kaliteli malzemeler, dijital araçlar ve yeni dokunmatik Comand 5 bilgi-eğlence sistemi özellikleri ile gelen yepyeni bir konsola sahip. Dokunmatik kontrollü yeni direksiyon simidi ve ilk olarak S-Serisi'nde gördüğümüz Mercedes'in Seviye 2 otonom sürüş fonksiyonları kapsamında yeni sürüş yardım sistemleri de kabindeki özellikler arasında.

 

Mercedes satış yöneticisi Britta Seeger, bu yeni teknolojinin entegre edileceğini geçtiğimiz aylarda ima etmiş ve A-Serisi'nin belli hızlarda direksiyon, gaz ve freni otomatik kontrol edebileceğini söylemişti. Otomobilde şeritte tutma yardımcısı ve uyumlanabilir hız kontrolü gibi sistemler bulunacak.

 

Yeni A-Serisi, B-Serisi, CLA ve CLA Station modellerinin yeni nesillerini de içerecek sekiz yeni kompakt otomobilin ilki. Ayrıca bir A-Serisi Sedan (ve bunun kendi 400 hp A45 versiyonu), bir GLB ve GLB'nin yedi koltuklu bir versiyonu da olacak.

 

Yeni A-Serisi ve serideki diğer yedi kompakt otomobil, yeni dört silindirli benzinli ve dizel motorlarla gelecek. Hepsi de bugünkü motorlardan daha iyi ekonomi ve emisyon değerleri sunmayı vaat ediyor.

 

Serinin girişinde yeni M282 benzinli motor olacak. Daimler ve Renault tarafından birlikte geliştirilen bu ürün, ilk önce 1.4-litrelik bir versiyonla sunulacak ve yeni A-Serisi'nin giriş seviyesi olacak. Motorun 1.2 litre versiyonu da tasarlandı ancak bu motor Renault'a özel mi kalacak yoksa Mercedes'e de gelecek mi henüz bilinmiyor.

 

Bunun üzerinde, 1.6 litre ve 2.0 litre versiyonlarla geliştirilen M260 benzinli motor olacak. Her iki versiyonun da yeni A-Serisinde olması planlanıyor. Motorun en üst versiyonu 48V elektrikli sistemle birlikte çalışan, kayışlı jeneratörlü yarı hibrit sisteme dahil olacak.

 

Dizellerin hepsi Mercedes'in en yeni 2.0 litrelik dört silindirli motoru OM654'ü temel alacak ve şirketin Sindelfingen Ar-Ge merkezindeki mühendislik kaynaklarına göre üç versiyonla sunulacak.

 

Bir plug-in hibrit versiyon da Volkswagen Golf GTE'ye rakip olarak planlanıyor. M282 dört silindirli benzinli motorun 1.4 litre versiyonunun yeni dokuz vitesli DCT şanzımanın ileri bölümünde bulunan bir elektrikli motorla birlikte çalıştırması beklenirken, ayrıntılar henüz yeterli değil. Bu hibrit versiyon EQ Power markalı bir dizi otomobilden birisi olacak.

 

İçeriden kaynaklar yeni plug-in hibrit A-Serisi elektrikli sürüş mesafesinin 50 km civarında olacağını belirtiyor.

 

Yeni A-Serisi, bugünkü altı ileri manuel ve yedi vitesli DCT şanzımanların revize edilmiş versiyonlarını kullanacak. Bazı modellerde opsiyonel dokuz vitesli DCT şanzıman kinetik enerji rejenerasyonu ve vites boşta sürüş modu ile birlikte gelecek. Standart önden çekişli sürüşün yanı sıra Mercedes, 4Matic dört tekerlekten çekişli sistemi daha üst düzey modellerde kullanıma sunacak.

Son Güncelleme : 17 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo