2018 Ford EcoSport Avrupa'da Üretime Girdi

Ototeknikveri     13 Ekim 2017 12:31

Ford, Romanya'nın Craiova kentindeki fabrikasında Avrupa versiyonu EcoSport küçük SUV üretiminin başladığını açıkladı.

2018 Ford EcoSport Avrupa'da Üretime Girdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford, Craiova fabrikasına 200 milyon avroya varan yatırım yaparak ve aynı zamanda 1700 yeni çalışan istihdam ederek, Avrupa versiyonu EcoSport üretimini Hindistan'daki fabrikasından Romanya'ya kaydırmaya karar verdi.

Ford Orta Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Yöneticisi Steven Armstrong, "EcoSport ve genel olarak kompakt SUV'ler için talep arttıkça, artık Avrupa'daki üretimimizi müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak doğrultusunda yerelleştirmek için doğru bir zaman" dedi.

Ford'un Avrupa'daki SUV satışları 2016'da % 30'dan fazla, 2017 yılının ilk sekiz ayında ise % 27 arttı. Craiova tesisi, Avrupa, İngiltere, Türkmenistan ve Güney Afrika da dahil olmak üzere 56 pazar için EcoSport'un tek üretim kaynağı haline gelecek. Şirketin 1.0 litre EcoBoost motoru da tesiste üretilmeye devam edecek.

Yeni Ford EcoSport, serinin geri kalanıyla uyumlu yeni tasarım ve güncellenmiş bir iç kabinle gelecek. SYNC3 multimedya sistemi, akıllı dört çekişli sürüş sistemi, daha kaliteli materyaller ve ST-Line versiyonu da yenilikler arasında.

Yeni Ford EcoSport'un fiyatı 18.890 avro olarak açıklandı. Yeni ST-Line modelinin fiyatı ise 22.759 avro. Ford, ilk teslimatların 2018'in başlarında yapılacağını belirtiyor.

Son Güncelleme : 17 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo