Fiat Punto’nun yerine geçecek model Kasım’da duyurulabilir

Ototeknikveri     13 Ekim 2017 01:17

Fiat Punto’nun yerini alacak yeni modelin Kasım ayında duyurulabileceği, satışlarının ise 2018’de başlayacağı öğrenildi. Yeni model bir sitede yayınlanan 2017 – 2019 yeni çıkacak modeller takviminde de yer aldı.

Fiat Punto’nun yerine geçecek model Kasım’da duyurulabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni B segmenti hatchback, Tipo hatchbackin altında konumlanacak. İtalyan üretici yeni nesil Punto’nun hazırlandığını, yeni hatchbackin isminin değişebileceğini onayladı. Yeni model için bazı kaynaklar “Fiat Primo” isminin kullanılacağını söylüyor. Model Fiat X6H platformunu kullanacak. Brezilya’da satılan Argo’nun da temelinde bu platform bulunuyor. Öte yandan, yeni modelin Fiat Argo’nun türevi gibi olması beklenmiyor. Bunun aksine, modelde Tipo’dan alınan stil öğeleri bulunacak.

Fiat Argo

Yeni model Fiat Argo ile aynı platformu paylaşacak.

Yeni VW Polo, Seat Ibiza, Ford Fiesta ve Nissan Micra ile rekabet edecek Fiat Punto’nun yeni neslinin X6H platformu daha konforlu, kullanışlı ve güvenli olacak, en yeni sürüş yardım sistemlerinin kullanılmasına imkan verecek. Görsel ve teknolojik özelliklerin yanı sıra, platform çarpma korumasını güçlendirmek için yapısal değişiklikler de içerecek ve 4 ve 5 yıldızlı NCAP notları bulunan modellerle yarışacak.

 

Motor seçenekleri Fiat’ın yeni Fire ailesini içerecek. Brezilya’da Argo 1.0 litre Firefly ve 1.3 litre Firefly ile satılıyor. Daha sportif versiyonlarda ise 1.8 e.TorQ 4 silindirli motor bulunuyor. Seri üretimin Sırbistan’da yapılması bekleniyor.

Son Güncelleme : 18 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo