Yeni Volkswagen Polo SUV 2018'de geliyor

Ototeknikveri     16 Ekim 2017 12:31

Yeni küçük VW Polo crossover'e büyük olasılıkla T-Cross adı verilecek. Özel resimler yeni modelin nasıl görünebileceğini ortaya koyuyor.

Yeni Volkswagen Polo SUV 2018'de geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen'in SUV pazarındaki gecikmiş atağı, önümüzdeki yaz T-Cross olarak adlandırılacak Polo tabanlı bir crossover ile devam edecek. Polo SUV, daha sağlam ve daha sportif bir görünüm için büyük T-Roc modelinden tam genişlikte ön panjur ve şişirilmiş tekerlek kemerleri gibi stil ipuçları ödünç alacak. Ayrıca, SUV'yi Polo serisinin standart modellerinden ayıran daha da artırılmış bir sürüş yüksekliği bulunacak.

 

Polo hatchback ve SEAT Arona kompakt crossover'de olduğu gibi VW'nin en yeni SUV'si de MQB platformunun en küçük versiyonuna dayanıyor olacak. Motorların detayları henüz teyit edilmemiş olsa da, serinin 109 bhp 1.0 litre üç silindirli turbo benzinli bir motor ile başlaması bekleniyor. Çift debriyajlı otomatik şanzımanlar manuel seçeneklerin yanında sunulacak. Yeni model, Nissan Juke, Citroen C4 Cactus ve Peugeot 2008 gibi otomobillerle yarışacak.

 

Otomobilin aks aralığının 2560 mm olması bekleniyor, bu da önceki nesile kıyasla 90 mm artış amlamına geliyor. VW mühendislerinin arka yolcu alanını ve bagaj kapasitesini artırmak için aks mesafesindeki bu artıştan faydalanması bekleniyor. Öte yandan, ön ve arkadaki kısa çıkıntılar, toplam uzunluğun daha mutevazı kalmasına neden olacak.

 

Modelde muhafazakar bir tasarım uygulanacak ve güncellenen Golf'ten bazı özellikler alınacak. İç mekan kalitesi biraz daha geliştirilecek, kabin içindeki en büyük yenilikler bağlantı teknolojileri alanında olacak.

 

2016 Cenevre Motor Fuarı'nda T-Cross Breeze konseptinde yer alan açılır tavanın üretim versiyonunda karşımıza çıkma olasılığı az. Bununla birlikte, en azından dört tekerlekten çekiş seçeneği mevcut olacak.

Son Güncelleme : 18 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo