Yeni Toyota Supra'nın dönüşü muhteşem olacak

Ototeknikveri     16 Ekim 2017 02:18

2018'de planlanan lansman öncesinde özel görüntülerle Toyota Supra'nın tasarımı ortaya çıktı.

Yeni Toyota Supra'nın dönüşü muhteşem olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Üretiminin sona erdirilmesinden on altı yıl sonra, Toyota Supra 2018'de geri dönmeye hazırlanıyor. BMW ile birlikte geliştirilen otomobil platformunu yeni çıkacak BMW Z4 ile paylaşacak. Otomobil, Toyota'nın 2014 konsept otomobili FT-1'den bazı tasarım özelliklerini ödünç alacak. Özellikle burun kısmının FT-1'den alındığı görülüyor. Burada büyük hava girişine sahip yeni bir ön tampon da dikkat çekiyor.

 

Nurburgring'de yapılan testler sırasında çekilen casus fotoğraflarda otomobilin yan profili ve sabit "ördek kuyruğu" tipi spoyleri de görülüyor. Arka tamponun her iki köşesinde GT86'ya benzer iki büyük egzoz çıkışı bulunurken, küçük arka lambalar ilk Supra'ya saygı duruşu yapıyor.

 

Supra 2002'den beri üretilmiyordu. Bu yüzden ikonik modelin geri dönüşü büyük bir haber. Bu yılın başlarında Toyota ve BMW'nin işbirliği yapacağını ve yeni bir spor otomobil geliştirdiklerini öğrenmiştik, şimdi ise bu otomobilin Toyota'da Supra, BMW'de ise Z4'ün yerini alacak model olduğunu anlıyoruz.

 

Fotoğraflardaki test otomobilinde Z4'ün kumaş tavanının aksine sabit bir tavan var. Supra'nın sadece coupe olarak sunulacağı düşünülüyor.

 

Hibrit versiyon planlanıyor

 

Üst düzey Toyota kaynakları, şirketin yeni Supra spor otomobilinin hibrit sistemle gelebileceği ipucunu da verdi.

 

Yeni Supra, 2018'de geldiğinde GT86'nın üzerinde konumlanacak. Toyota ve BMW arasındaki işbirliğinin şasi geliştirme üzerine odaklandığı söyleniyor, bu nedenle motor ve şanzıman seçenekleri muhtemelen farklı olacak. Toyota'nın benzinli / elektrikli hibrit sistem kullanma ihtimali de burada devreye giriyor.

 

Toyota'nın her piyasa segmentinde bir hibrit araç sunma stratejisinin spor otomobilleri de kapsayıp kapsamayacağı sorulduğunda Toyota Avrupa Başkanı ve CEO'su Johan van Zyl, "Ben gelecekte bunun kesinlikle olacağını tahmin ediyorum. Bir gün elektrikli bir güç aktarma organı kullanan gerçek bir Toyota spor modeli olacağından hiç şüphem yok." dedi.

 

2016'da Toyota, Avrupa'da ve ABD'de Supra ismi için yeni tescil başvuruları yapmış ve projenin ipucunu vermişti. BMW ve Toyota ortak girişimi ise 2011 yılına dayanıyor. Anlaşmaya hidrojen yakıt pilleri, ortak pil teknolojisi ve yeni bir spor otomobil platformu da dahil edilmişti.

 

BMW Z4 ve yeni Supra paylaşılan teknolojilerden faydalanırken, Supra muhtemelen Z4'ten daha büyük olacak. Bu, Supra'nın zaten Toyota serisinin önemli bir parçası olan GT86 modelinin üzerinde konumlanmasına ve performans açısından çok daha fazlasını sunmasına izin verecek.

 

Söylentilere göre, yeni Supra, BMW'den alınan düz altı silindirli motorla gelecek. Motor ne olursa olsun Supra'nın en önemli kozu performansı artırmak için hibrit-elektrik teknolojisi olmalı.

 

Toyota hibrit teknolojisinin Le Mans yarış otomobilleriyle çok ortak noktası olması muhtemel. Yeni spor otomobil, arka tekerlekleri süren benzinli bir motorla ön ve arka akslarda elektrikli motorları kullanacak. Elektrik enerjisi, geri kazanılan fren enerjisinden gelecek ve lityum iyon pilde saklanacak. Bu, her iki markanın da sonunda yeni spor otomobillerinde plug-in hibrit versiyonlar sunmalarına imkan verecek.

 

İlginç bir şekilde, sistem mevcut Toyota ve Lexus hibritlerde alıştığımız CVT şanzıman yerine Toyota'nın ilk çift debriyajlı şanzımanını kullanacak.

 

Motorları kendi bünyesinde tasarlayarak ve BMW'nin karbon fiber güçlendirilmiş plastik kullanımı gibi ağırlık azaltma yöntemlerinden yararlanarak, Toyota yeni otomobil için 1400 kg ağırlık hedefliyor. Bununla birlikte, BMW'nin modelinin daha hafif olması bekleniyor. Her iki otomobilin sadece birkaç ay arayla ile çıkması bekleniyor ancak ilk olarak Z4'ün bu yıl sonunda tanıtılacağı söyleniyor.

Son Güncelleme : 20 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo