Mercedes, BMW ve Audi'yi geride bıraktı

Ototeknikveri     16 Ekim 2017 03:29

Mercedes-Benz, yenilenen E-Serisi sedan ve yeni SUV modellerinin büyümesini hızlandırmasıyla küresel lüks otomobil satışlarındaki liderliğini daha da güçlendirdi.

Mercedes, BMW ve Audi'yi geride bıraktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes'in satışları, yılın ilk dokuz ayında yüzde 12 artarak 1,72 milyon adete çıktı. Mercedes'in büyüme oranı 1.54 milyon otomobil satan BMW'nin %3'lük büyümesini üçe katladı. Audi ise daha geriye kaydı ve aynı dönem içinde yüzde 2 düşüşle 1,38 milyon adet otomobil sattı. Mercedes, on yıldan uzun bir süre sonra ilk kez 2016 yılında BMW'den lüks araç satışlarında liderliği geri almıştı. Bu başarıda GLC Coupe gibi SUV'ler, yeni X-Serisi pikap ve AMG GT spor otomobil modellerinin katkısı oldu.

 

Mercedes'in SUV satışları bir önceki yıla kıyasla Eylül ayında yüzde 15 artarken, coupe, cabrio ve roadster satışları yüzde 21 arttı.

 

BMW ise müşterilerinin X3 SUV'nin yeni bir versiyonunu beklediklerini ve geçen ayki teslimatlarının bu nedenle beklenen seviyede olmadığını açıkladı. Firma X7 ve 8-Serisi coupe gibi modellerle atağa geçmek istiyor ve bir yandan elektrikil ve otonom sürüş teknolojilerine yatırım yapma baskısına karşı karlılığını korumaya çalışıyor.

 

Audi, Volkswagen Grup'ta yaşanan dizel skandalının ve Çinli bayilerle yaşadığı anlaşmazlığın ardından yeniden toparlanma sinyalleri veriyor. Eylül ayında küresel satışlar SUV talebinin ve Çin'deki satışların iyileşmesinin etkisiyle yüzde 2.7 yükseldi. Bu arada marka, Meksika ve Brezilya'da bu yıl yüzde 10'dan fazla düşüş kaydetti.

Son Güncelleme : 20 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo