YENİ MERCEDES C SERİSİ GÜN SAYIYOR

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 05:36

Mercedes\'in d segmentindeki yıldızı yeniden parlamaya hazırlanıyor.

YENİ MERCEDES C SERİSİ GÜN SAYIYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Premium d segemntinde yeni nesliyel yollarda olan, ülkemizde ve yurt dışından ulaştığı yüksek satış rakamları ile dikkatleri üzerine çeken BMW 3 serisi, en büyük rakipleri olan Mercedes C serisi ve Audi A4'ün güncel nesillerinin artık eskiyen tasarımlarının da avantajından yararlanıyor. Bu duruma son vermek isteyen Audi ve Mercedes, bu segmentteki yeni nesil araçlarını hazırlarken, ilk yenilik Mercedes cephesinden gelecek. İlk kez 13 ile 26 Ocak 2014 tarihleri arasında yapılacak Uluslararası Kuzey Amerika Otomobil Fuarı'nda (NAIAS) sergilenmesi beklenen yeni nesil C serisi, hem tasarım hem de teknoloji açısından küçük S serisi olarak nitelendiriliyor. Tasarımm olarak CLA ve yeni E serilerinden de yoğun izler taşıyacak yeni C serisi, gelecek nesil GLK modelininde de kullanılacak MRA platform üzerinde yükselecek.

4630 mm uzunluğundaki CLA'dan 4591 mm'lik uzunluğuyla geride kalan güncel C serisi, yeni neslinde 4700 mm'lik sınırı aşarak CLA'yı geride bırakacak. Ayrıca aracın 2760 mm'lik aks mesafesi 90 mm artarak, 2850 mm'ye yükselecek. Bu sayede daha geniş bir iç hacim sunacak yeni C serisini bagaj hacminin 500 litreye yaklaşması bekleniyor. Motor kaputu ve bagaj kapağında ağırlıklı olarak alüminyum malzemenin kullanılması, gövde parçalarında hafif çelik ve kompozit malzemelere yer verimesinin de desteğiyle güncel modele göre 80 kg daha hafif olması beklenen yeni C serisi bu sayede yaklaşık olarak yüzde 20 daha ekonomik olacak. Dış tasarımının yanında şık ve kaliteli iç mekanıyla da öne çıkacak yeni C serisinde, E ve S serilerinden alınan bir çok gelişmiş eğlence ve güvenlik donanımları sunulacak. Sınfının en büyük multimedya ekranına sahip olacak C serisinin orta konsolunda, üç adet yuvarlak menfezden oluşan havalandırma çıkışları yer alacak. Daha hassas ve sezgisel çalışmasıyla öne çıkan Command kumanda biriminin yanında S Serisi'ndekilere benzer klima kontrollerinin yer aldığı iç mekana sahip olacak yeni C serisi, geniş motor yelpazesine sahip olacak.

Güncel modelde kullanlan bazı motorlar doğrudan aktarılarak, bazıları da elden geçirilerek yeni C serisinde kullanılacak. 156 hp güç üreten 1.6 litrelik benzinli motorun yanında, 184 hp, 211 hp ve 254 hp güç çıkışlarına sahip olan 2.0 litrelik turbo benzinli motorda C serisinde yer alacak. 170 hp, 204 hp ve 231 hp'lik güç seçenekleri ile karşımıza çıkacak güncel modellerde de kullanılan 2.2 litre hacimli dizel motorun haricinde, Nissan Qasqhai ve Renault Megane gibi araçlarda kullanılan aka R9M kodlu 1.6 litrelik dizel motorda yeni C serisinde kullanılacak. 4000 devirde 130 hp güç ve 1750 devirde 320 Nm tork üreterek, 2.0 litrelik dizellere yakın performans sağlayabilen bu motor C serisinde çift kavramalı otomatik şanzıman ile birlikte sunulacak. Volvo S60'dan sonra premium d segmentinde bu seçeneği sunarak, Audi A4 ve BMW 3 serisine karşı avantaj sağlayacak olan yeni C serisinde hibrid ve plug-in-hibrid sistemlerine sahip versiyonların da sunulması bekleniyor.

Standart olarak arkadan itişli bir aktarmaya sahip olacak yeni C serisinde dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyonunun yanında, 9 ileri oranlı otomatik 9G-TRONİC şanzımanın sunulacağı belirtiliyor. Sağdan direksiyonlu sisteme uyumlu ilk Mercedes olacağı da bildirilen yeni C serisinin, station karoser seçeneğinin haricinde, Audi A5 Sportback ve BMW 3 GT modellerine rakip olacak bir fastback karoser seçeneğiyle de sunulması bekleniyor.

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo