Polestar ilk otomobili Polestar 1'i tanıttı ve yeni vizyonunu açıkladı

Ototeknikveri     17 Ekim 2017 08:23

Volvo Car Group'un performans markası Polestar, bugün bir bağımsız elektrikli performans otomobilleri markası olarak gelecek vizyonunu açıkladı.

Polestar ilk otomobili Polestar 1'i tanıttı ve yeni vizyonunu açıkladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Polestar ilk üç modelinin planlarını tanıttı ve Çin'de açacağı yeni üretim tesisini duyurdu. Firma performans otomobilleri alanında sektörde standartları yeniden belirlemeyi hedefliyor. Polestar'ın bağımsız olarak çıkartacağı ilk modeli 600 hp gücündeki Polestar 1, 2019 yılında üretime girecek. Polestar teknoloji ve ürün sunumunda, Volvo Car Group tarafından sağlanan sinerjilerden ve ölçek ekonomisinden yararlanarak, tasarım, geliştirme ve üretim süreçlerini hızlandırıyor. Polestar Genel Müdürü Thomas Ingenlath, yeni modelle ilgili şunları söyledi: "Polestar 1, kaput üzerinde Polestar logosu taşıyan ilk model. Şaşırtıcı teknolojiye sahip güzel bir GT, yeni Polestar markamız için mükemmel bir başlangıç oldu. Polestar'daki gelecekteki tüm otomobiller, tamamen bağımsız bir elektrik performans markası olma vizyonumuzu sunarak, elektrikli güç aktarma organlarına sahip olacak."

 

Polestar 1, Polestar markasının geleceğine giden yolu açacak. Polestar 1, iki kapılı, 2 + 2 koltuklu, 'Electric Performance Hybrid' sistemine sahip bir Grand Tourer Coupé. İçten yanmalı bir motorla desteklenen bu elektrikli otomobil, 150 km elektrikli sürüş mesafesine sahip. Bu da şu an için piyasadaki tüm hibrit otomobiller içinde en yüksek değer. 600 hp güç çıkışı ve 1000 Nm tork çıkışı, otomobilin performans otomobilleri segmentine sıkı bir giriş yapmasını sağlıyor.

 

Polestar 1, Volvo'nun Ölçeklenebilir Platform Mimarisi'ne (SPA) dayanıyor ancak otomobilin % 50'si Polestar'ın mühendisleri tarafından yeni ve özel olarak üretiliyor. Dinamik sürüş özelliklerini güçlendirmek için Polestar 1, bir dizi yeni teknolojiden yararlanıyor. Polestar 1, kendi sınıfında dünyaca ünlü Öhlins Sürekli Kontrollü Elektronik Süspansiyon (CESi) gelişmiş şasi teknolojisine sahip ilk otomobil. Karbon fiber kaporta, vücut ağırlığını azaltıyor ve burulma sertliğini % 45 oranında artırıyor, aynı zamanda aracın ağırlık merkezini de düşürüyor. Buna ek olarak, Polestar 1 tork vektörlemeyi sağlayan elektrikli çift arka aks kullanıyor. Bu, maksimum yol tutuşunu korumak ve viraj alırken hızı korumak için her tekerleği hassas şekilde hızlandırarak sürücüyü destekliyor.

 

Polestar 1, Çin'in Chengdu şehrinde bulunan, gelişmiş Polestar Üretim Merkezi'nde inşa edilecek. Tesis halen yapım aşamasında ve 2018 yılının ortalarında tamamlanması bekleniyor.

 

Polestar, günümüzün geleneksel satın alma modelinden de uzaklaşacak. Otomobiller % 100 online sipariş edilecek ve iki veya üç yıllık abonelik esasına göre sunulacak. Sıfır depozit, herşey dahil abonelik ayrıca getir - götür servisi ve Volvo ve Polestar serilerinden alternatif araç kiralama imkânı gibi özellikleri de aylık ödeme içerisinde kapsayacak.

 

Sabit ücretli abonelik, bir Polestar araç sahibi olmanın müşteriye sorunsuz bir deneyim sunacağı anlamına geliyor. Bu, Phone-As-Key (telefonu anahtar olarak kullanma) teknolojisi ile kolaylaştırılmış. Sistem, araç sahibinin bir sanal anahtarı bir üçüncü tarafla paylaşmasını ve bir dizi başka isteğe bağlı özelliğe erişmesini sağlıyor. Bu konsiyerj hizmeti, müşterinin yalnızca sürüş keyfine odaklanmasını garanti ediyor.

 

Polestar'dan gelecek tüm otomobiller tamamen elektrikli güç aktarma organlarına sahip olacak. Polestar 2, 2019'da üretime girecek ve Volvo Car Group'un ilk pilli elektrikli aracı (BEV) olacak. Tesla Model 3 çevresindeki rekabete katılacak model Polestar 1'den daha yüksek hacimli orta boy bir otomobil olacak. Polestar ürün sunumunun ilk aşaması daha sonra büyük bir elektrikli SUV olan Polestar 3 ile devam edecek.

 

Polestar otomobillerin sipariş ve konfigürasyonu, bir Polestar uygulaması veya çevrimiçi portal vasıtasıyla internet üzerinden yapılacak. Bununla birlikte, Polestar, müşterilerin hala markayla fiziksel olarak etkileşimde bulunmak istediğini biliyor ve bunun için dünya çapında Polestar Spaces (Polestar Mekanları) ağını açacak. Burası gelecek Polestar müşterilerinin ürünler ve marka ile etkileşime girebilecekleri bir yer olacak. Polestar Spaces, mevcut Volvo perakende showroomlarında yer almayacak, bağımsız tesisler olacak.

 

Yeni Polestar 1 için siparişler 17 Ekim 2017 itibariyle açıldı.

Son Güncelleme : 20 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo