Volvo Cars ve Geely Holdings, Polestar'ı geliştirmek için 5 milyar RMB yatırım yapıyor

Ototeknikveri     17 Ekim 2017 09:43

Premium otomobil üreticisi Volvo Cars ve firmanın sahibi Geely Holding bugün Polestar'ın ürün, marka ve endüstriyel gelişiminin ilk safhasını desteklemek için ortaklaşa 5 milyar RMB (640 milyon Avro) yatırım yapacaklarını açıkladı.

Volvo Cars ve Geely Holdings, Polestar'ı geliştirmek için 5 milyar RMB yatırım yapıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yatırım, Şanghay'da Polestar'ın bağımsız bir performans markası olarak üreteceği ilk otomobili Polestar 1'in tanıtımında açıklandı. Yeni marka Volvo'nun uzmanlık ve deneyiminden faydalanacak. Yatırımın büyük kısmı Çin'in Chengdu kentinde Polestar için modern bir üretim merkezi kurmaya harcanacak. Bu yatırım Polestar'ın araçlarını ticari olarak piyasaya sunması için gereken zamanı radikal bir şekilde kısaltıyor ve rakiplerine kıyasla stratejik bir avantaj sağlıyor. Volvo Cars ve Polestar, paylaşılan satın alma maliyetleri, ortak kalkınma ve ölçek ekonomileri gibi sinerjilerden yeni nesil teknolojilerin geliştirilmesinde yararlanacaklar.

 

Polestar, küresel otomobil endüstrisinin elektrifikasyonunun arkasındaki itici bir güç olan Çin ile yeni teknolojilerin gelişimine öncülük edecek ve elektrifikasyon ve bağlantı alanlarında Volvo Cars'ın liderliğini geliştirecek.

 

Polestar'ın ilk üretim otomobili olan Polestar 1, 600hp gücünde, iki kapılı, dört kişilik bir hibrit coupe. Otomobil 150 km sürüş mesafesiyle mevcut tüm hibritleri geride bırakacak. Elektrikli araba, 2019 yılının ortalarında Chengdu'da üretime girecek ve daha sonra bunu Polestar 2 adlı daha küçük model takip edecek.

 

Polestar 1, Volvo ve Polestar markaları arasındaki doğal sinerjiyi yansıtıyor. Polestar 1'in temelinde yatan teknolojinin yaklaşık yarısı, Volvo'nun kendi geliştirdiği SPA modüler araç mimarisini temel alırken, geri kalan yarısı tamamen yeni ve Volvo'nun Ar-Ge departmanı içinde çalışan Polestar mühendisleri tarafından üretilen özel teknoloji.

 

Polestar, kendi imalat operasyonlarını Chengdu'da kurarken Volvo'nun küresel ve köklü üretim standartlarına ve uzmanlığına ayrıcalıklı erişime sahip olmaktan da yararlanacak.

 

Polestar 2, Volvo Car Group tarafından piyasaya sürülen ilk tam elektrikli otomobil olacak ve 2019 ve 2021 yılları arasında piyasaya sürülecek toplam beş elektrikli Polestar veya Volvo markalı araçtan ilki olacak. Bugün açıklanan Polestar modelleri, Volvo Cars'ın bu yılın Temmuz ayında tanıttığı elektrifikasyon stratejisini de netleştirdi.

 

Volvo Cars, 2019'dan itibaren çıkan her yeni Volvo markalı otomobilin elektrikli motora sahip olacağını ve elektrikli teknolojileri işinin merkezine koyarak sektöre bu konuda öncülük edeceğini duyurmuştu.

Son Güncelleme : 20 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo