Çin'in taklit otomobilleri Land Rover'in konsept kullanımını azalttı

Ototeknikveri     17 Ekim 2017 11:08

Taklitler bazı üreticiler için görmezden gelinemeyecek noktaya ulaştı.

Çin'in taklit otomobilleri Land Rover'in konsept kullanımını azalttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Land Rover tasarım patronu Gerry McGovern, tasarımların kopyalanması riskinin firmasını konsept otomobiller yaratma konusunda temkinli davranmaya ittiğini söyledi. Şirket, Çinli firma Landwind'i X7 modelinin Range Rover Evoque'ye fazlaca benzemesi nedeniyle dava etmişti. McGovern geçmiş tecrübelerden dolayı şirketin artık bir konsept hazırlarken iki kez düşündüğünü söyledi.

McGovern, geçen hafta Londra'da güncellenen Range Rover'in tanıtımında yaptığı açıklamada, bir otomobilin geliştirme süreci için çok büyük yatırımlar yapıldığını ve konseptlerdeki taklit edilme riskinin bu yatırımları korumayı zorlaştırdığını belirtti.

 

Land Rover, son yıllarda diğer markalar kadar çok konsept tanıtmıyor. Firma 2014'te Discovery Vision'u, yeni nesil Discovery modellerinin önizlemesini sunmak için kullandı.

 

Ayrıca 2011 DC100 konseptiyle Defender modelinin yenilenme süreci başlatıldı. Defender'in ikinci konsept versiyonunun çıkartılması beklenmiyor. Yeni çıkan Range Rover Velar için de bir konsept hazırlanmamıştı.

McGovern, Velar'ı bir "beyaz alan otomobili" olarak tanımlıyor. Bundan kasıt, otomobilin kendi segmentini yaratması. McGovern, firmasının Velar gibi başka "beyaz alan otomobilleri" de üretebileceği sinyalini verdi.

 

Range Rover ve Range Rover Sport'daki değişiklikler, Jaguar Land Rover'e ilk kez gelen plug-in hibrit teknolojisini de içeriyor. Range Rover serisi direktörü Nick Collins, kullanılan benzinli elektrikli sistemin diğer modellere uyarlanabilir olduğunu söyledi.

Son Güncelleme : 20 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo