Yeni 2018 Ford Focus station Nurburgring'de testte görüntülendi

Ototeknikveri     19 Ekim 2017 04:26

Son casus fotoğraflara göre, yeni nesil Focus içeride ve dışarıda Fiesta'dan stil ipuçları alıyor.

Yeni 2018 Ford Focus station Nurburgring'de testte görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni nesil Ford Focus'un station versiyonu Nurburgring'de test edilirken casus fotoğrafçılara yakalandı. Daha önce, standart hatchback Focus Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da yol testlerinde görüntülenmişti. Ford yeni Opel/Vauxhall Astra rakibinin maskesini yavaş yavaş indiriyor.

 

Son fotoğraflar, altı köşeli bir sportif ön panjura sahip daha büyük bir station modelini gösteriyor. Farlar da, lambaları ortadan ikiye bölen bir çizgi ile revize edilmiş.

Tavanda iki adet bar dikkat çekiyor. Test otomobilinde daha büyük tekerlekler ve daha düşük profilli lastikler bulunuyor ve olası bir ST versiyonuna işaret ediyor. Ayrıca, bu bir station otomobilin neden Nurburgring'de test edildiğine de açıklık getirebilir.

 

Arka kısımda yeni arka lambaların geldiğini ve yatay görünümün Fiesta ile benzediğini görüyoruz.

 

Arabanın yanlarına daha az maskeleme uygulanmış ve daha önceki çekimlere oranla genel şekil ve boyutlar daha iyi görülüyor. Buna rağmen otomobilde hala ağır kamuflaj olduğunu söyleyebiliriz.

 

Focus, yeni Fiesta ile benzer şekilde, tamamen yeni bir tasarım dili sunmaktan ziyade evrimsel bir tasarıma geçecek.

 

İç kabinin daha sade olması planlanıyor. Daha derli toplu bir orta konsol ve ortaya monte edilmiş büyük dokunmatik ekranlı bir bilgi-eğlence sistemi iç kabinde öne çıkan özelliklerden.

Şu anki üçüncü jenerasyon, sadece eski rakibi Astra tarafından değil sektörde yaşanan SUV patlaması ile de köşeye sıkıştırılmış durumda.

 

Mk3 Focus, seleflerinin sürüş stilinden uzaklaştı, çünkü en azından kısmen, tüm ihtiyaçlara hitap eden 'One Ford' programının bir parçası olarak tasarlanmış küresel bir modeldi. Yeni model de dünya çapında satılacak ancak Ford geliştirme sürecinde Avrupalı müşterilerin beğenilerine öncelik vermiş gibi görünüyor.

 

Yeni jenerasyona verilen önemi gösteren bir hareketle proje için Darren Palmer görevlendirildi. Palmer, son zamanlarda Mk7 Fiesta ve Hindistan yapımı Ka + ile yaptığı çalışmaları nedeniyle Ford'da büyük beğeni topluyor.

 

Modelde Global C platformunun kullanılmaya devam edilmesi bekleniyor. Bununla birlikte, Palmer'ın ekibi bu kurulumun süspansiyon konforunu muhafaza ettiğinden emin olacak ve Mk1 ve Mk2 modellerini bu kadar popüler hale getiren çevik sürüş stili yeniden elde edilmeye çalışılacak.

 

Ford, özellikle arka koltukta oturanlar için konforu artırmak amacıyla aks mesafesini biraz uzatabilir. Palmer ve mühendisleri, hidrolik direksiyon kurulumu, ön süspansiyon geometrisi ve daha sıkı arka süspansiyon rakorları gibi unsurlara yönelecek ve yol tutuşunu güçlendirecek. Aynı zamanda, ağırlığın azaltılması için otomobilin genelinde yüksek dayanımlı çelik kullanımının artması bekleniyor.

Fiesta serisinin de artık daha üst fiyat noktalarına uzanmasının bir yansıması olarak, yeni Focus serisinde daha ucuz versiyonlar tamamen kaldırılabilir. Kalan versiyonlar arasında ise ST-Line ve lüks Vignale de bulunacak.

 

Ayrıca, seride Ford'un VW Golf Alltrack'e rakip olmasını sağlayan ve EcoSport SUV ile Kuga SUV'yi takviye eden bir Active versiyonu da bulunacak. Focus Active, Fiesta ile aynı tarzda hafifçe artırılmış biniş yüksekliği ve ek gövde kaplamalarına sahip olacak.

 

Ford Avrupa yöneticisi Jim Farley, "Fiesta ilk adım olacak ancak bence bu Active versiyonları ile ilgilenmeye devam edeceğiz." dedi. Fiesta modelinin aksine Focus Active'de standart önden çekişin yanı sıra dört çekişli sürüş sistemi de sunulabilir.

 

İç kabinde yeni Fiesta ile aynı konsol yerleşimi, daha az fiziksel düğme ve kontrollerin bir çoğunu bünyesinde barındıran 8 inç dokunmatik ekran beklenen özelliklerden. Bu ekran, arabanın tüm sürümlerinde sunulabilir, bazı daha üst düzey sürümler daha da büyük bir ekranla gelebilir.

 

Motor serisi, Ford'un 1.0 litre turbo şarjlı üç silindirli benzinli motoru EcoBoost'a dayanıyor olacak. 99 hp'den başlayan ve 123 hp ve 138 hp'ye kadar çıkabilen en az üç farklı versiyon bekleniyor.

 

Ford'un mühendislerin Focus'un ağırlığını azaltmakta ne kadar başarılı olduklarına bağlı olarak Ford, 84 hp güç çıkışına sahip yeni üç silindirli non-turbo motorun en güçlü versiyonuyla bir giriş seviyesi model hazırlayabilir. En popüler dizel seçeneği 1.5 litre (84 hp veya 118 hp) dizel motor olacak, ancak Ford yüksek güç çıkışlı 2.0 litre TDCi motoru da sunmaya devam edecek gibi görünüyor.

 

Yeni Focus'un, Ford CEO'su ve başkanı Mark Fields'in 2020'den önce çıkacağını vaat ettiği 13 adet elektrikli otomobilden biri olduğu kesin. Global C platformu hibrit ve tam elektrikli kullanımlar düşünülerek tasarlandı ve pil teknolojisindeki ilerleme, Ford'un mevcut otomobilin tek elektrikli sürümü yerine bu çözümlerin her ikisini de sunabileceği anlamına gelebilir.

 

Bu, Focus serisinin en yeni VW e-Golf, Hyundai Ioniq ve Kia Niro gibi modellere rakip olmasını sağlayabilir.

Son Güncelleme : 21 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo