Toyota, Mercedes S-Serisi'ne rakip olacak hidrojenli otomobilini tanıttı

Ototeknikveri     19 Ekim 2017 06:15

Toyota Fine-Comfort Ride, geleceğin sıfır emisyonlu lüks otomobilinin nasıl bir görünüm kazanacağını gösteriyor.

Toyota, Mercedes S-Serisi'ne rakip olacak hidrojenli otomobilini tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tokyo otomobil fuarında altı koltuklu, hidrojen gücüyle çalışan bir Toyota konsepti açığa çıkacak. Toyota Fine-Comfort Ride olarak adlandırılan bu konsept "düşük karbon emisyonlu bir toplumda premium sedan otomobiller için yeni bir form" öneriyor.

 

Konseptin aks mesafesi, Mercedes-Benz S-Serisi'nden 30 cm daha uzun. Buna rağmen genel uzunluk S-Serisi'nden 40 cm daha kısa. Toyota bunun hidrojen yakıt hücresinin kabin boyutlarını otomobilin tüm genişlik ve uzunluğu boyunca esnetmeye izin vermesi sayesinde mümkün olduğunu söylüyor. Köşelere yakın tekerleklerin her birinde bir elektrikli motor bulunuyor. Otomobilin genişliği 2 metre, bu da S-Serisi'nden 11 cm daha fazla.

 

Fine-Comfort Ride'nin kaportası aerodinamik olarak verimli olacak şekilde şekillendirilmiş ve yolun veya tekerleklerin oluşturduğu gürültüyü hafifletmek için alt kısmında benzersiz bir izolasyon bulunuyor. Japon test döngüsüne göre, otomobilin tek dolumda 1000 km sürüş mesafesi sunduğu belirtiliyor.

 

İç kabinde, otomobilin isminin de işaret ettiği gibi, odak noktası konfor. Koltuklar isteğe göre (tamamen yatırılmış bir uyku pozisyonu dahil) ayarlanabiliyor, sayısız dijital ekranlar ve projeksiyon ekranları yolcuların etrafında bulunuyor ve sohbet düzenine yardımcı olmak veya kişisel alanlar yaratmak için koltuk düzeni değiştirilebiliyor. Arka koltuklar kanepe benzeri bir konfigürasyonda, ön iki sıra ise ayrı koltuklardan oluşuyor.

 

Toyota Mirai de dahil olmak üzere mevcut hidrojenle çalışan araçlarda olduğu gibi, Toyota, Fine-Comfort Ride'de yaklaşık üç dakika içinde yakıt ikmali yapılabileceğini söylüyor.

Son Güncelleme : 20 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo