Volkswagen, dünyanın en ünlü dağ yarışı için elektrikli yarış otomobilleri geliştiriyor

Ototeknikveri     20 Ekim 2017 01:42

Yarının teknolojisi ile motor sporlarında yeni bir sayfa: Volkswagen, dünyanın en ünlü dağ yarışı için tamamen elektrikli bir yarış arabası geliştiriyor.

Volkswagen, dünyanın en ünlü dağ yarışı için elektrikli yarış otomobilleri geliştiriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dört tekerden çekişli prototipin 24 Haziran 2018'de Colorado, ABD'de "Pikes Peak International Hill Climb" yarışlarının başında tanıtılması planlanıyor. Amaç, 4300 metre yüksekliğindeki bitiş çizgisinde elektrikli otomobiller için yeni bir rekor kırmak. Yeni motor sporları projesi, Volkswagen'in kendisini elektrikli araçların önde gelen üreticisi haline getirme sürecinin bir parçası. 2025 yılına gelindiğinde, Volkswagen markası 23 adet tam elektrikli model sunuyor olacak.

 

Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Frank Welsch, "Pikes Peak tepe tırmanışı dünyanın en ünlü otomobil yarışlarından biridir ve çok zorlu bir parkurdur. Dolayısıyla burası gelecek teknolojilerin yeteneklerini kanıtlamak için mükemmel bir yer" açıklamasını yaptı. Welsch, "Elektrikli yarış otomobilimiz yenilikçi pil ve sürüş teknolojisi ile donatılmış olacak. Pikes Peak'in aşırı stres testi bize gelecekteki gelişime fayda sağlayacak önemli bulgular sağlayacak ve ürünlerimizi ve teknolojilerini sergileyecek." dedi.

 

Araç Volkswagen Motorsport tarafından Wolfsburg'da Teknik Geliştirme ile yakın işbirliği içinde geliştiriliyor. Volkswagen Motorsport Direktörü Sven Smeets, "Pikes Peak'deki yarış bizim için yeni bir başlangıç, ilk kez tamamen elektrikli bir yarış aracı geliştiriyoruz" açıklamasını yaptı ve şunları ekledi: "Proje, yeni motor sporları yönelimimizde önemli bir dönüm noktasıdır ve ekibimiz bu inanılmaz meydan okumayla ilgili olarak çok heyecanlı. Bu bir rövanş zamanı."

 

Volkswagen Motorsport son olarak 1987'de Pikes Peak dağ yarışında muhteşem bir ikiz motorlu Golf ile yer almıştı ancak finiş çizgisine ilk ulaşan olma başarısını az bir farkla kaçırmıştı.

 

"Bulutlara karşı yarış" olarak da adlandırılan Pikes Peak International Hill Climb, Colorado Springs yakınlarındaki Rocky Dağlarında 1916'dan beri sürdürülüyor. Yarış parkurunun uzunluğu 19.99 kilometreyi buluyor ve deniz seviyesinden 4300 metre yükseklikteki zirveye 1440 metre tırmanıyor. Elektrikli prototip sınıfındaki mevcut rekor, 8 dakika 57.118 saniye ile ABD'li sürücü Rhys Millen (e0 PP100) tarafından 2016 yılında elde edilmişti.

Son Güncelleme : 20 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo