Mitsubishi 2020 yılına kadar 11 yeni model tanıtacak

Ototeknikveri     20 Ekim 2017 02:29

Mitsubishi'nin 'Drive for Growth' planının bir parçası olarak önümüzdeki üç yıl boyunca altı yeni model sunulacak.

Mitsubishi 2020 yılına kadar 11 yeni model tanıtacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mitsubishi, markanın 2020'ye kadar altı yeni model sunmasını ve 600 milyar yen (4.04 milyar £) yatırım yapmasını öngören üç yıllık 'Drive for Growth' stratejik planını başlattı.

 

Planın bir parçası olarak, Japon markası yıllık satışlarını % 30'luk artışla küresel olarak 1.3 milyon adete çıkartmayı hedefliyor. Ar-Ge bütçesi, firmanın elektrikli taşıt pazarındaki varlığını daha da artırmak için yüzde 50 artışla 133 milyar yen'e (894 milyon Pound) yükseltildi.

 

Mitsubishi'nin ürün atağı, dört tekerlekten çekişli SUV ve pikap modellere odaklanacak. Toplamda 11 model, yılda iki model piyasaya sürülecek, bunların altısı tamamen yeni, diğerleri ise güncellenen modeller olacak. Yakın zaman önce tanıtılan Eclipse Cross da bunlardan birisi.

 

Mitsubishi, ABD, Çin ve Güneydoğu Asya gibi çekirdek pazarlarda da genişleme planlıyor. Yakın zamanda Endonezya'da firmanın yeni bir montaj tesisi açıldı ve Mitsubishi'nin Güneydoğu Asya pazarındaki varlığını artırdı. Ayrıca firma 2019 yılına kadar Çin pazarındaki satışlarını 220.000 adete çıkarmayı umuyor.

 

Ürün yenilemeleri ve Ar-Ge'ye yapılan büyük yatırımlara rağmen Mitsubishi, üretim maliyetlerini yılda yüzde 1,3 oranında azaltmayı da planlıyor. Daha fazla maliyet optimizasyonu, Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakı ve üç marka arasındaki ortak kaynaklardan sağlanıyor.

Son Güncelleme : 20 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo