Toyota Prius SUV Nurburgring'de görüntülendi

Ototeknikveri     20 Ekim 2017 03:25

Görüntülenen test otomobili Prius ön kısmına rağmen RAV4 genel şekli ile dikkat çekiyor. Bu Prius+ MPV'nin olası bir evrimine işaret ediyor olabilir.

Toyota Prius SUV Nurburgring'de görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota Prius SUV Nurburgring'de performans testinde görüntülendi. Görüntüler, Toyota'nın 7 koltuklu Prius+ MPV'yi yeni neslinde bir crossover modele dönüştürebileceğini düşündürüyor.

 

Toyota, Prius + MPV'yi ilk kez 2011'de piyasaya sürdü, son gelen görüntüler ise bu hibrit modelin evrim geçirmek üzere olduğunu haber veriyor. Otomobilin bir Prius SUV olduğunun en önemli işareti doğrudan standart Prius hatchback'ten alınan far setine sahip ön kısım.

 

Test otomobili, MPV selefinden daha büyük ve daha köşeli. Artan biniş yüksekliği ve daha iri alaşım jantlar da casus fotoğraflarda kendini belli ediyor.

 

Prius crossover, Japon markasının SUV serisine RAV4 ve Land Cruiser'in yanında katılabilir. Muhtemelen Toyota'nın SUV serisinin ortasında, Land Cruiser'in arkasında ancak RAV4'ün önünde konumlanabilir.

 

Prius'un hibrit güç aktarım sistemi ile ünlü olduğu göz önüne alındığında, SUV modeli neredeyse kesinlikle aynı sisteme sahip olacaktır. Toyota, SUV'nin ağırlığını dengelemek için hibrit sistemin güç çıkışını 121 bhp'nin üzerine çıkartabilir.

 

Toyota, önümüzdeki hafta (27 Ekim) başlayacak Tokyo Motor Show öncesinde konseptleri ile ilgili ipuçları yayınlamaya devam ediyor. Tokyo'da tanıtılacak yeniliklerin odak noktasını şu ana kadar elektrikli otomobiller oluşturuyor. Önümüzdeki günlerde Prius SUV ile ilgili daha fazal bilgi gelebilir.

Son Güncelleme : 20 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo