PSA CEO'su Tavares Opel'de maliyet kesintisi sinyali verdi

Ototeknikveri     23 Ekim 2017 03:17

PSA Grup CEO'su Carlos Tavares, Opel'in üretim maliyetlerinin Fransız fabrikalarına göre en az yüzde 50 daha yüksek olduğunu belirterek, Opel'de muhtemel maliyet kesintilerine gidecekleri sinyali verdi.

PSA CEO'su Tavares Opel'de maliyet kesintisi sinyali verdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tavares, Alman medyasına verdiği röportajda, "Benim izlenimime göre, birçok sorunun kaynağında Opel'de bazı şeylerin orantısız olması, çok fazla enerji harcanması ve üretim süreçlerinin yeterince verimli olmaması yatıyor. Her yerde ve tüm işlevlerde daha verimli olmak zorundayız. Otomobil endüstrisi halen çok fazla israfın olduğu bir yer" dedi.

 

PSA, General Motors'tan aldığı Opel'i entegre etme aşamasında. Bu kapsamda işten çıkarmalar da olması bekleniyor.

 

PSA gelecekteki Opel modelleri için kendi teknolojisini ve araç platformlarını kullanacağını söyledi. Tavares buna PSA'nın Opel'in Almanya'daki merkezinde tasarlanan projeleri sadece para kazandıracağına gerçekten inandığında finanse edeceğini ekledi.

 

Opel'in halihazırda yaptığı geliştirme planları, şirketi başarılı kılmak için yeterli değildi.

 

Tavares sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece işe yaramayan bir strateji izleniyor ve şimdi Opel'in 2020'de yürürlüğe girecek emisyon standartlarını karşılayamaması tehlikesiyle karşı karşıyayız. Bu şirket için son derece ciddi ve tehlikeli".

 

PSA, aynı zamanda Opel ile birlikte GM'den satın alınan Vauxhall'ın Ellesmere Port fabrikasında yaklaşık 400 işçiyi işten çıkartacağını açıkladı.

Son Güncelleme : 23 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo