Fiat Chrysler dizel soruşturmasını engellemekle suçlanıyor

Ototeknikveri     24 Ekim 2017 01:30

Fiat Chrysler Automobiles, dizel emisyon hilesi ile ilgili soruşturmayı engellediği şüphesiyle Fransız makamları tarafından incelemeye alındı.

Fiat Chrysler dizel soruşturmasını engellemekle suçlanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Group'un ABD'deki dizel emisyon testlerinde hile yaptığını kabul etmesinin ardından Fransa, laboratuvar sonuçları ile gerçek dünya emisyonları arasındaki farkları kontrol etmek için araçları yeniden test etmeye başladı. Fransa'nın DGCCRF tüketici dolandırıcılık gözlemcisi, VW, Renault, Fiat Chrysler ve PSA'yı, testlerde manipülasyon şüphesi üzerine soruşturma açılması için savcılara yönlendirdi.

 

Le Monde gazetesi ve Reuters, Fiat Chrysler'in soruşturmayı engelleme şüphesi altında olduğunu söyledi. Le Monde'nin haberinde diğer otomobil üreticilerinin DGCCRF ile tatmin edici işbirliği yaptıkları belirtildi.

 

Le Monde, soruşturmayı yürüten mahkemeden Fiat Chrysler'e yazılmış, firmayı soruşturmayı engellemekle suçlayan bir mektuba ulaştı.

 

Haberde, soruşturmanın özellikle dizel motorlu Fiat ve Jeep araçlara odaklandığı belirtildi. Bunlar arasında 1.6 litre ve 2.0 litre Multijet II motorlar (fiat 500X crossover) ve Fiat Doblo'da kullanılan 1.3 litre motor bulunuyor. Ayrıca Jeep Cherokee'nin 2.0 litre motoru da soruşturuluyor.

 

Fiat Chrysler'in Fransa ofisi yetkililerle işbirliği yaptıklarını ve işbirliğine devam edeceklerini söyledi. Şirket, soruşturmanın ayrıntılarına veya dosyalarına erişimi olmadığı için daha fazla yorum yapamayacağını belirtti ve konunun açıklığa kavuşacağından emin olduklarını vurguladı.

 

Le Monde, Opel ve Mercedes-Benz'in ise laboratuar ve gerçek dünya emisyon farkları bakımından temize çıktığını yazdı.

Son Güncelleme : 24 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo