İsteğe bağlı kişisel ayarlar: VW Arteon, T-Roc, Golf & Co. sürücülerini "tanıyabiliyor"

Ototeknikveri     24 Ekim 2017 10:09

- T-Roc, Golf, Touran, Tiguan, Passat ve Arteon için otomatik olarak geri alınabilen kişiselleştirme sunuluyor. - Kişiselleştirilmiş tüm ayarlar, birden fazla sürücü için Volkswagen'de yerel olarak kaydedilebiliyor.

İsteğe bağlı kişisel ayarlar:  VW Arteon, T-Roc, Golf & Co. sürücülerini "tanıyabiliyor"
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İnsanlar farklı. Bazıları uzun boylu, diğerleri kısa boylu, bazıları yüksek sesli rock müziği seviyor, diğerleri klasik müzik tercih edebiliyor. Bazıları yaz aylarında donarken bazıları kışın bile çok sıcaklıyor. Birçok kişi aynı otomobili paylaşıyorsa, sürücünün otomobile her girdiğinde ayarlarını yeniden yapması sıkıntı olabilir. Şimdi Volkswagen bu sorunu çözüyor. Otomobilin anahtarında her sürücü farklı bir numarayla tanımlanarak kişisel ayarları ayrı ayrı kaydedilebiliyor. Böylece her sürücü otomobile girdiğinde onun ayarları otomatik olarak uygulanıyor.

 

Yeni T-Roc ve Arteon'un yanı sıra mevcut Golf, Touran, Tiguan ve Passat'ın tüm sürümleri için kişiselleştirme işlevi zaten mevcut. Bu Volkswagen modelleri, sürüş profili seçimi ve / veya (modele bağlı olarak) sürücü koltuğu ayarlarını diğer kişiselleştirme özellikleri ile birlikte kaydetmeye imkan veriyor.

 

Kişiselleştirme fonksiyonunun kullanımı son derece kolay: kişiselleştirme için kullanışlı sürücü ayarlarının tümü otomatik olarak münferit bir kullanıcı hesabına kaydediliyor. Sürücüler otomobili terk edince, ayarları bir veri kaydı olarak otomobilde kalıyor. Anahtar hafızası sayesinde, bir sürücü kendi araç anahtarıyla Volkswagen'i açtığında ayarlar otomatik olarak alınıyor ve yeniden etkinleştiriliyor. Tüm kullanıcı hesaplarına kendi adları verilebiliyor ("Misafir" hesabı hariç).

 

Yanlışlıkla bir başka şoförün anahtarını aldıysanız, kullanıcı gösterge panelinden (veya opsiyonel Aktif Bilgi Ekranı) ve direksiyondaki çok işlevli tuşlardan çok kısa sürede manuel olarak değiştirilebiliyor. Kişiselleştirme istenirse tamamen devre dışı bırakılabiliyor (ve yeniden etkinleştirilebiliyor), kullanıcı hesabı otomobilin menüsündeki kullanıcı yönetimi işlevi aracılığıyla değiştirilebiliyor. Önceden belirlenmiş değerlere sahip bir Misafir hesabının yanı sıra sistemde üç hesap için kayıt yeri mevcut.

 

Model ve ekipmana bağlı olarak aşağıdaki fonksiyonlar kaydedilebiliyor:

 

 • Hafıza fonksiyonlu elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu: koltuk pozisyonu

 • Dış aynalar (sadece hafıza fonksiyonlu sürücü koltuğu için): konum, geri sürüş esnasında alçaltma

 • Klima: sıcaklık ayarları (sol / sağ), dolaşımlı havalandırma ve üfleme hızı

 • Bilgi-eğlence sistemi: navigasyon ayarları, radyo istasyonu, ses ayarları ve diğerleri

 • Head-up Display: gösterilen bilgilerin seçimi

 • Gösterge paneli: çok fonksiyonlu ekran, Aktif Bilgi Ekranı.

 • Sürüş profili seçimi: son profil

 • Park Yardımcısı - park esnasında direksiyon yardımı ve bip sesi seviyesi, ses perdesi

 • Işıklar: Eve Geliş ve Evden Ayrılma fonksiyonları

 • Sürücü yardım sistemlerinin yapılandırılması: Adaptif Seyir Kontrolü (ACC), yaya koruması için önceden uyarı, Şerit Asistanı, Dinamik Yol İşaretleri Ekranı, Side Assist, Arka Trafik Uyarısı, Kör Nokta Monitörü

 

Son Güncelleme : 26 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo