Nissan şık IMX konsepti ile Tokyo'da "Tesla"ya göz kırptı

Ototeknikveri     26 Ekim 2017 02:39

Nissan yeni akıllı mobilite çağını başlatmak istiyor ve yakın zamanda Tokyo'da ortaya çıkarılan IMx konsepti, gelelecek şeylerin habercisi.

Nissan şık IMX konsepti ile Tokyo'da "Tesla"ya göz kırptı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otonom sistemler ve elektrifikasyon günümüzde araç tasarımından bile daha önemli faktörler haline gelmek üzere. İşte bu nedenle, Nissan, IMx konseptini inşa ederken, dış ve iç kısımlar arasında açık farklar olması gerektiğini kabul ediyor.

 

Nissan tasarım yöneticisi Satoru Tai, "Bugün otomobiller, içeride ve dışarıda açık bir şekilde farklılaştırılarak tasarlanıyor ve yolculara güven duygusu sunarken sürücüye sürüşe odaklanmak için uygun bir ortam sağlanıyor" diyor.

 

Nissan'a göre, IMx'in tüm kavramsal tasarımı üç aşamalı olarak özetlenebilir: dışavurumcu saflık, sessiz dinamizm ve ileri teknoloji. İlk iki aşama açıkça tartışılabilir olmakla birlikte, teknoloji kısmı yadsınamaz.

 

IMx'in çekirdeğinde Nissan'ın ProPILOT sistemi bulunuyor ve tamamen otomatik sürüş sunuyor. Otomatik sürüşt direksiyon simidi gösterge tablosunun içine gizleniyor ve sürücü mola vermek istediğinde koltuk yatırılarak rahatına bakması sağlanıyor.

 

İç tasarım çok sade ve çok az düğme bulunuyor. Kabine panoramik ekran ve ahşap desenli paneller hakimken, yatay zeka kontrollü sensörler ve kameralar sürücüyü izliyor ve isteklerini algılıyor.

 

IMx'e güç vermek için biri arkada biri önde olmak üzere iki elektrikli motor bulunuyor. Bu iki motor bilrikte 320 kW (429 HP / 435 PS) güç çıkışı ve 700 Nm (516 lb-ft) tork üretiyor. Konsept otomobilin elektrikli sürüş mesafesinin etkileyici biçimde 600 km'yi aşması bekleniyor.

Son Güncelleme : 29 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo