Evo ismi Mitsubishi e-Evolution SUV konseptiyle geri döndü

Ototeknikveri     26 Ekim 2017 04:29

Dört çekişli SUV-coupé, markanın Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı içindeki geleceğini işaret ediyor.

Evo ismi Mitsubishi e-Evolution SUV konseptiyle geri döndü
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mitsubishi, ünlü Evolution ismini Tokyo Motor Show'da e-Evolution konseptiyle yeniden canlandırdı.

 

Tam elektrikli, dört tekerden çekişli SUV coupé, Mitsubishi tarafından "teknoloji konsepti" otomobili olarak tanımlanıyor, gelecekteki elektrikli aktarma organları teknolojisini yansıtıyor ve sürücünün "zihnini kapamasına" izin veren Seviye 4 otonomiye ulaşma becerisini öngörüyor.

Yeni SUV'nin kaportası, Mitsubishi'nin Nissan Juke rakibinin önizlemesi niteliğinde. Konseptteki teknoloji, üretim için uygun ancak firma henüz bir Evo modeli için kullanılacak olup olmadığına karar vermedi.

Gelecekte bir Evo modeli çıkacak ve bunun 2022 - 2023 yılını bulacağı tahmin ediliyor. Modelin formuna ilişkin henüz somut bir bilgi yok. Mitsubishi, otomobilin stili ve ne gibi bir teknolojiden güç alacağı konusunda seçeneklerini açık tutuyor.

Mitsubishi, satış hacimlerini ve satış gelirlerini % 30 artırmayı amaçlayan bir kurtarma planı kapsamında önümüzdeki üç yıl içinde altı yeni model ve beş güncellenmiş model çıkartacak, aynı zamanda firma Renault-Nissan İttifakı'nın bir parçası olan ölçek ekonomilerini harekete geçirebilir.

 

Konsept otomobilin teknolojisi üretim niyetini açığa vuruyor ve Mitsubishi'nin 2020 yılının ötesinde yeni nesil modellerinde tamamen elektrikli bir SUV oluşturmasının yolunu gösteriyor.

Orta büyüklükte üç motor SUV'ye güç veriyor - bir tanesi önde, ikisi arkada - ve arkadaki motorlar aktif sapma kontrolünü çalıştırıyor. Sürekli dört tekerlekten çekiş için, Mitsubishi'nin S-AWC dört tekerlekten çekiş sistemi kullanılıyor.

 

Mevcut SUV'lerde görülenlere benzer çekiş kontrolü konseptin off-road sürüşe de uygun olduğunu ve karlı veya kumlu yüzeyler için ayrı ayarlara sahip olduğunu doğruluyor. Nitekim Mitsubishi, ralli tarzı arazi ve patikaları fetheden otomobilin bir videosunda geçmiş Evo modelleriyle bağlantı kurdu.

Teknoloji yüklü e-Evolution, bilginin sürücüye daha verimli aktarılması için arttırılmış gerçekliği ve aracın otonom kabiliyetini desteklemek için yapay zekayı kullanıyor. Firmanın başkan yardımcısı Mitsuhiko Yamashita, iç mekanın Mitsubishi'nin gelecekteki yönünü göstereceğini söyledi.

 

Model, geleceğin Evo'sunu, ralli sporu odaklı sedan geçmişine rağmen bir SUV olarak hayal ediyor. Evo en son 2015 yılında 1000 adet üretilen Final Edition otomobiller ile bu formda satılmıştı.

1990'ların sonlarında Mitsubishi, Dakar Rallisi'nde bir kategoriye katılabilmek için otomobilleri onaylatmak amacıyla kısa süre Pajero Evolution SUV'yi üretmişti.

Son Güncelleme : 27 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo