Toyota yeni dizel çıkartmayacak

Ototeknikveri     27 Ekim 2017 03:21

Benzinli ve hibrit C-HR crossoverin satış başarısının ardından, Toyota düşen tüketici talebini de göz önüne alarak Avrupa'da yeni dizel model çıkartmama kararı alabilir.

Toyota yeni dizel çıkartmayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota Başkan Yardımcısı Didier Leroy, Tokyo otomobil fuarında, şirketin kesin karar vermesinden ziyade kişisel bir görüş olduğunu vurgulasa da, firmanın benzinli otomobiller ve plug-in hibritlerle elde ettiği başarının artık bireysel alıcılara dizel sunmanın gerekli olmadığını kanıtladığına inandığını söyledi. Leroy "Bu şirketin değil benim kişisel görüşüm ancak hayır, bir dizel model daha çıkartmayacağız." dedi. Leroy, CEO Akio Toyoda'nın ardından Toyota'daki en güçlü ikinci karar verici olarak görülüyor. Leroy, bazı bayilerden gelen muhalefete rağmen, dieselgate öncesinde 2014'te C-HR crossover için dizel seçeneğin üretimini durdurma kararını uygulamaya koyduğunu hatırlattı.

 

Leroy, "Çok uzun zaman önce, C-HR'yi dizel motorla satmama kararı almıştık. O zamanlar, distribütörler kararıma karşıydı. Pazar için dizel modellere ihtiyaç duyduklarını söylediler. Ancak eko-araçların uzun vadeli trendini takip etmeye ihtiyaç duyduk." dedi.

 

JATO verilerine göre, CH-R Avrupa'da Toyota için büyük bir satış başarısı gösterdi ve SUV'lerin satışlarını 2016'da %12'den bu yıl %30'a yükseltti.

 

Dizel satışları, NOx kirliliği ve cezalandırıcı yasal önlemler sonucu 2017'de Avrupa'da ciddi oranda geriledi. Toyota CH-R'nin ardından yeni Yaris'te de aynı benzinli ve hibrit yaklaşımını benimsedi, dizel seçenek sadece sınırlı sayıda filo müşterisine sunuldu.

 

Toyota dizel motorlarla donatılmış daha büyük ve daha eski otomobiller satmaya devam ediyor, bunların çoğu BMW'den geliyor, ancak Leroy bu seçeneklerin her birinin yeni ürün güncellemeleriyle birlikte ortadan kalkacağını belirtti.

Son Güncelleme : 01 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo