Toyota'ya göre 2025 yılına kadar hibrit ve hidrojenli otomobillerin fiyatları eşitlenecek

Ototeknikveri     27 Ekim 2017 04:18

İkinci nesil hidrojen yakıt hücresi teknolojisi, 2020'lerin başında tanıtılacak ve maliyetleri büyük ölçüde azaltacak.

Toyota'ya göre 2025 yılına kadar hibrit ve hidrojenli otomobillerin fiyatları eşitlenecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota, hidrojen ile çalışan otomobilleri 2025 yılına kadar hibritler ile aynı fiyata satabileceğini tahmin ediyor.

 

Bugün, orta seviye bir Toyota Prius hibrit yaklaşık 25.000 euro fiyata satılıyor. Hidrojen gücüyle çalışan ve 73.000 euro civarında satılan Mirai ise, geliştirme maliyetleri hesaplandıktan sonra para kaybediyor. Bununla birlikte, Mirai, Prius'tan daha büyük bir otomobil.

 

Tokyo motor fuarında yetkililer, yeni nesil hidrojen yakıt teknolojisininin üretiminin önemli ölçüde daha ucuz olmasını ve daha verimli olmasını beklediklerini açıkladı. Hidrojenle çalışan otomobillerin satışlarında beklenen büyümenin de - hala nispeten küçük hacimlerde olmasına rağmen - üretimlerin ölçekleri arttıkça maliyetlerin düşürülmesine yardımcı olması bekleniyor.

 

Toyotanın planlamadan sorumlu genel müdürü Naomichi Hata, "2020'lerin başında yeni nesil hidrojen yakıt pili teknolojisini başlatacağız ve bu da önemli bir ilerleme sağlayacak. Bugün Mirai'nin üretimi yılda 3000 araba ile sınırlı ancak 2025 yılına kadar bu rakamın on kat daha yüksek olmasını bekliyoruz. Bu kazanımların bir sonucu olarak - en azından Japonya'da - bir hibrit otomobil ile hidrojenli otomobilin maliyeti ve satış fiyatı eşitlenebilir." dedi.

 

Tokyo motor fuarında Toyota, yeni nesil hidrojen yakıt hücresi teknolojisini sergileyen Fine-Comfort Ride konseptini tanıttı. Otomobil, 6 kg kapasiteli bir hidrojen deposu ile 1000 km sürüş mesafesine sahip.

Son Güncelleme : 01 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo