Nissan Leaf Avrupa'da sıcak bir başlangıç yapıyor

Ototeknikveri     27 Ekim 2017 04:20

Nissan Avrupa'nın elektrikli taşıtlar yöneticisine göre ikinci nesil Leaf beklenenden çok daha iyi satılıyor.

Nissan Leaf Avrupa'da sıcak bir başlangıç yapıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İki aydan kısa bir sürede, Avrupa'da 3500 Leaf satıldı. Buna karşılık Nissan, yedi yıl önce bölgede birinci nesil Leaf'i piyasaya sürdüğünde aynı satış rakamını elde etmek için bir yıl geçmesi gerekmişti.

 

Eylül başında Leaf'i alan ilk Avrupa pazarı Norveç oldu. Buradaki otomobil fuarında konuşan Nissan Avrupa elektrikli taşıtlar direktörü Gareth Dunsmore "Norveçliler ilk ve en sadık müşterilerimiz oldu. Ülkede şimdiden 2000 Leaf satıldı ve ilk günden beri bize güvenen bu insanlara teşekkür etmek istedik." dedi.

 

Nissan, 2 Ekim'de Almanya, Avusturya, Fransa ve Hollanda'da da Leaf modelinin piyasaya çıkmasının ardından bir satış dalgası daha yakaladı.

 

2.ZERO olarak adlandırılan ve Nissan'ın ProPilot yarı otonom sürüş teknolojisini içeren yeni Leaf'in lansman versiyonunun fiyatı Almanya'da 31.950 euro'dan başlıyor. Dunsmore, daha ucuz versiyonların bunu takip edeceğini söyledi.

 

Nissan, Japonya'da da satışa sunulan Yeni Leaf için toplam 9000'den fazla sipariş aldı. Yeni modelin elektrikli sürüş mesafesi 378 km, bu da 2010'da çıkan ilk nesil Leaf'ten 200 km daha fazla.

 

Şirketin kıdemli başkan yardımcısı ve Japonya operasyonlarının yöneticisi Asako Hoshino, Çarşamba günü Tokyo'daki gösteride gazetecilere verdiği demeçte, Leaf'in dünya çapındaki satış hacminin Nissan'ın beklentilerinin çok ilerisinde olduğunu söyledi.

Son Güncelleme : 01 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo