Citroën C4 hatchback yeni C4 Cactus'e yer açmak için yoldan çekiliyor

Ototeknikveri     29 Ekim 2017 07:18

Fransız hatchback, yüksek binişli alternatifinin lehine geri çekiliyor. 2020'de Citroën C segmentinde yeni bir model çıkartacak.

Citroën C4 hatchback yeni C4 Cactus'e yer açmak için yoldan çekiliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Citroën, C4 hatchback modelini 2020 yılına kadar yerine yeni bir model gelmeyecek şekilde bu yıl ürün portföyünden çıkartıyor. Şirket bugün kapsamlı biçimde revize edilen C4 Cactus'ün, Ford Focus ve Opel Astra'ya rakip C4'ün geçici olarak yerini alacağını, 2020 veya 2021 yıllarında tamamen yeni bir model hazırlanacağını açıkladı.

 

Ürün planlama yöneticisi Xavier Peugeot "Şu anki C4, yedi yaşındaki bir tasarım ve bir karar vermemiz gerekiyordu. Üretimimizi durduracağız ve geçici olarak C4 Cactus bu modelin yerini alacak." dedi.

 

Kapsamlı şekilde yenilenen C4 Cactus bu yıl üretime geçecek, sağdan direksiyonlu araçlar ise Mart veya Nisan 2018'de çıkacak.

Citroën, halihazırda, yeniden tasarlanmış formunda 3 - 4 yıl satışta kalacak olan C4 Cactus'ün yerine geçecek modelin de tasarımını ve mühendisliğinı sürdürüyor.

 

Peugeot, "Yeni C4 ile üç dört yıl içinde yeni ve farklı bir şeyler yapmak için bir fırsat görüyoruz" diye ekledi.

 

Güncellenen C4 Cactus'te yeni yumuşak yaylar ve amortisörlerle iyileştirilmiş süspansiyon, % 80 yeni gövde panelleri ve kapılardaki 'airbump' boyutunda bir azalma ile geliyor. Araba aynı zamanda ekstra krom ve vurgulu Citroën logosu ile artık daha fazla dikkat çekiyor.

 

İç kabinde C4 Cactus'ü daha olgun bir aile hatchback'ine dönüştürmek için yeni yumuşak süspansiyon ile birlikte tasarlanan ekstra bir köpük dolgu tabakasına sahip isteğe bağlı yeni koltuklar var.

 

Yeni amortisörler tedarikçi KYB ile birlikte geliştirildi ve askı kıskısı yerine bir çift daha küçük hidrolik amortisör içeriyor. Amortisörler daha geniş tekerlek hareketleriyle baş edebildiğinden, Citroën mühendisleri, daha konforlu bir yolculuk için ana süspansiyon yaylarını % 10 oranında yumuşattı.

 

Citroën patronu Linda Jackson, "Burada, 21. yüzyılın süspansiyon ve koltuk konforu hakkında konuşuyoruz. Markamızın odak noktası iç huzuru ve refahtır." dedi.

Son Güncelleme : 30 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo