Yeni Ford Focus hatchback ve sedan kameralara yakalandı

Ototeknikveri     29 Ekim 2017 08:51

Dördüncü nesil Focus üzerinde çalışmalar devam ediyor.

Yeni Ford Focus hatchback ve sedan kameralara yakalandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Üçüncü nesil Ford Focus şu an neredeyse yedi yaşında ve nihayet gelecek yıl yerine yeni bir model gelecek. Geçtiğimiz yıl Avrupa'da 212.000'den fazla ve Kuzey Amerika'da neredeyse 169.000 adet satılan Focus, güçlü satışlarına rağmen yenilenme ihtiyacı duyuyor ve şirket, dünya çapında farklı prototip testleri yapmaya devam ediyor. Bu sefer, casus fotoğrafçılar birçoğu kamuflajlı bazı hatchback ve sedan test araçlarını yakalamayı başardı. Yeni Focus'un boyutu biraz büyüyecek, ancak prototipler hala sahte plastik panellerle kaplı olduğu için aracın şekliyle ilgili daha fazla ayrıntı bilmiyoruz.

 

Dördüncü nesil Focus daha geniş bir platformun üzerinde ve bu da daha geniş bir iç kabin anlamına geliyor. Büyüyen boyutlar bagaj kapağının daha dik ve C sütununun kıvrımlı olduğu arka kısımda daha belirgin.

 

Ford tasarımda aracın yuvarlak burnunu ve keskin arka ucunu koruyarak evrimsel bir yaklaşım benimsemiş. Bununla birlikte, farlar arabaya daha çağdaş bir görünüm vermek için yeniden şekillendirilecek, arkada ise yeni arka lambalar Fiesta'nın tasarımını andırıyor.

 

Henüz kesin olmayan bilgilere göre, yeni Focus ABD'de tamamen turboşarjlı motor serisine geçecek, Avrupa'daki giriş modelleri ise doğal emişli motorlarla sunulmaya devam edilecek. Avrupalı müşteriler aynı zamanda bir kaç dizel seçeneğe de sahip olacak.

 

Ford'un 1.0 litrelik EcoBoost motorunun geliştirilmiş bir versiyonunun yanı sıra yenilenmiş bir otomatik şanzıman da görmeyi umuyoruz. Casus fotoğraflardaki araçlardan birinin de - motor sesine göre - otomatik şanzımanla donatıldığı düşünülüyor.

 

Ford, dördüncü nesil Focus'u, büyük olasılıkla 2018'in ikinci yarısında 2019 modeli olarak ortaya koyacak. Popüler hatchback Avrupa pazarı için ilk olacak, ardından sedan ve station wagon gelecek. Bir crossoverden ilham alan Active modeli de sırada.

Son Güncelleme : 30 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo