Yeni Jaguar XJ amiral gemisi modeli olarak J-Pace SUV'nin üzerine gelecek

Ototeknikveri     30 Ekim 2017 11:07

Tasarım yöneticisi Ian Callum'a göre, yeni nesil Jaguar XJ, Jaguar'ın serisinin en üzerindeki yerini koruyacak.

Yeni Jaguar XJ amiral gemisi modeli olarak J-Pace SUV'nin üzerine gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Callum, büyük bir SUV yerine XJ'nin firmanın amiral gemisi olmaya devam edeceğini ve firma yetkililerinin bu konuda fikir birliğine vardığını söyledi. Bunun yanı sıra, Jaguar'ın SUV serisinde F-Pace'nin üzerinde konumlanacak bir J-Pace modeli de bekleniyor.

 

Callum, Frankfurt otomobil fuarında verdiği demeçte "Bir SUV üzerine tartışıldı ancak markanın ana dayanağı bu değil. Sedan otomobil amiral gemisi olmak için daha uygun ve daha sofistike. Kökeni nedeniyle sadece bir markanın amiral gemisi bir SUV olabilir, bu da Land Rover'dir." dedi.

 

Callum, SUV'lerin hızla yükselişini, elektrifikasyon konusunu ve Kuzey Amerika gibi pazarların Tesla'nın başarısı ile hatchback'lere geçmeye başlamasını takiben, sedan fikrinin yeniden keşfedilmesi gerektiğini söyledi.

 

Buna rağmen Jaguar, Callum'a göre SUV'lerle devam edecek ve her zaman "sportif" olduklarından emin olacak. Callum mevcut XJ modelinin tasarımının popülerliğini koruduğunu çünkü rakiplerine göre "farklı" olduğunu söyledi ve "Coupe profili takıntılı olduğum bir şey. Bazı insanlar buna katılmıyor. İnsanlar şeyleri basitleştirir ve kategorize eder. Bunu yaparsan, kendi yolunu bildiğin gibi tanımlama fırsatını kaçırırsın. XJ bunu iyi kapsıyor." dedi.

 

Callum ayrıca, XJ modelinin kendisi için kişisel bir şey olduğunu ve Jaguar markasının kimliğini çok iyi yansıttığını düşündüğünü belirtti.

Son Güncelleme : 01 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo