VW markası, maliyet kesintileri ve yeni modeller üzerine 4. çeyrek kar öngörüsünü yükseltti

Ototeknikveri     31 Ekim 2017 12:21

Volkswagen Group, çekirdek VW markasındaki kâr ve satışların, 30 Eylül'de sona eren üç aylık dönemde çekirdek kazançların ikiye katlanmasından sonra, dördüncü çeyrekte de büyümesini bekliyor.

VW markası, maliyet kesintileri ve yeni modeller üzerine 4. çeyrek kar öngörüsünü yükseltti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Grubun en büyük gelir getiren markası, daha önce hedefledikleri %2.5 - %3.5 işletme marjını geçmeyi bekliyor.

 

VW markasının işletme karı 30 Eylül itibariyle iki katına çıkarak 728 milyon euro oldu. Marka geçen sene işçi sendikaları ile mutabık kalınan planın parçası olarak maliyetleri ve çalışan sayısını düşürüyor.

 

Marka Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yılın ilk dokuz ayındaki olumlu gelişimin yılın geri kalanında da devam etmesini beklediklerini söyledi.

 

Araba üreticisi, VW markasındaki sabit maliyetlerin artan model lansmanlarına rağmen Temmuz-Eylül döneminde yatay bir seyir izlediğini belirtti.

 

VW markası CEO'su Herbert Diess, açıklamada "Model atağımız meyvesini veriyor ve pazarlardaki ürün programları da önemli bir etki yaratıyor. Genelde markanın stratejik yeniden konumlandırılması iyi sonuçlar veriyor." dedi.

 

VW markası tarafından bu yıl başlatılan yeni modeller arasında amiral gemisi Arteon sedan ve yeniden tasarlanan Polo yarı kompakt yer alıyor.

 

Markanın öngörüleri, Volkswagen Grubu'nun Cuma günü açıkladığı parlak görünümlü kar beklentileri ile de paralellik gösteriyor.

 

Audi'de tahminler farklı

Buna karşılık, grubun lüks Audi markası, yeni piyasaya sürülecek modellerin maliyet ağırlığından dolayı zorlu bir son çeyrek beklediklerini açıkladı.

 

Audi, bu yıl %8 ile %10 arasında bir satış dönüşümü beklemeye devam ettiğini açıkladı ve model satışları ve gelirlerin geçen yılki rakamları az da olsa aşacağını öngördüğünü belirtti.

 

Audi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yaklaşan model atağının ilk ödemelerinin daha fark edilir olacağı zorlu dördüncü çeyreğe iyi şekilde hazırlandığını ifade etti.

Son Güncelleme : 01 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo