Volkswagen 300 hp'lik Polo R prototiplerini test ediyor

Ototeknikveri     02 Kasım 2017 12:02

Volkswagen Polo R prototipleri üzerinde çalışıyor ancak bunların üretime girip girmeyeceği henüz bilinmiyor.

Volkswagen 300 hp'lik Polo R prototiplerini test ediyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen içinden kaynaklar, değerlendirme amaçlı yüksek güç çıkışlı Polo R prototipleri yapıldığını doğruladı ancak bunların üretime girmesi konusunda henüz karar verilmedi.

 

Modifikasyon nispeten kolay olacak çünkü Polo GTI’nin 2.0 litre motoru Golf R tarafından kullanılan motor ile aynı.

Volkswagen’in küçük otomobiller serisi direktörü Ralf Kölling “Polo’da kesinlikle ekstra soğutma için gerekli alan var.” dedi.

 

Polo ayrıca Golf R’nin dört çekişli sürüş sistemini destekleyebilir çünkü otomobiller aynı MQB platformunu paylaşıyor. Öte yandan, ekstra ağırlık ve maliyet Polo’yu çok fazla Golf’ün alanına sürükleyebilir.

Diğer Volkswagen Grup markaları 300 hp R motoru performans odaklı Seat ve Skoda modellerinde kullanmayı planlıyor. Bu da Polo R modelinin üretim olasılığını güçlendirebilir.

 

R markası zaten genişleyeceğini duyurmuştu. Markadan, dolaylı olarak Scirocco R modelinin yerine geçecek yeni T-Roc R gelecek yıl piyasaya çıkacak.

Volkswagen aynı zamanda ralli stili spor Polo modelleri üzerine de çalışıyor. Tam teşekküllü bir Polo R modeline en yakın şey şu ana kadar 2013’te sadece 2500 adet üretilen 217 hp Polo R WRC.

Son Güncelleme : 03 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo