Yeni Volkswagen Polo GTI, Golf GTI’den daha kıvrak olacak

Ototeknikveri     02 Kasım 2017 02:06

197 hp 2018 Polo GTI yeni çift debriyajlı DSG şanzıman ve yenilenen şasi düzeniyle ortaya çıktı.

Yeni Volkswagen Polo GTI, Golf GTI’den daha kıvrak olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen yeni 197 hp Polo GTI modeliyle Golf GTI’nin olgun sürüş davranışına kıyasla daha keskin ve kıvrak bir sürüş deneyimi vaad ediyor.

 

Volkswagen’in küçük otomobil serisi direktörü Ralf Kölling yeni model için “Polo Gti daha kısa, daha hafif ve sürüşü daha iyi. Golf otobanda performans odaklıyken, Polo GTI daha kıvrak ve gerçekten iyi bir sürüş sunuyor. Golf’ten daha kısa aks aralığı Polo’ya ekstra kıvraklık kazandırıyor.” dedi.

 

Kölling ve ekibi 3.5 yıldır Polo GTI üzerinde çalışıyor. Yeni Polo’nun çalışmalarının başlamasından sadece altı ay sonra Polo GTI için de Volkswagen yöneticileri tarafından yeşil ışık yakıldı.

 

Kölling projenin başlarında Polo için bir GTI versiyona karar verdiklerini ve böylece kaputun altında daha büyük bir motor için yer ayırabildiklerini belirtti.

 

Yeni Polo GTI’nin gücü 2.0 litre turboşarjlı dört silindirli 197 hp motordan geliyor. Önceki Polo GTI’de 190 hp 1.8 litre dört silindirli motor bulunuyordu.

 

Maksimum tork (319 Nm) 1500 rpm – 6000 rpm arasında elde edilebiliyor ve orta aralıkta sağlam bir performans sunuyor.

 

Altı vitesli DSG çift debriyajlı otomatik şanzıman ilk çıkışta standart olarak gelecek, bunu 2018’de opsiyonel altı vitesli manuel şanzıman takip edecek. Kölling piyasada performans modellerinin giderek daha fazla DSG’ye yöneldiğine dikkat çekti.

 

Maksimum hız 236 km/s, 0 – 100 km/s hıza çıkış süresi ise 6.7 saniye. Daha büyük fren diskleri (önde 312 mm çapında, arkada 270 mm çapında) durdurma gücünü artırıyor.

 

Yeni Polo GTI’nin temelinde Volkswagen’in MQB platformunu kullanan, 18k NM/deg burulma direncine sahip çok sağlam bir beş kapılı kaporta bulunuyor. Önceki Polo’da burulma direnci %28 daha düşüktü (14k NM/deg).

 

Polo GTI aynı zamanda elektro-mekanik direksiyon ve patinajı sınırlamak için çekiş kontrol sistmini kullanan XDS diferansiyel kilidi ile geliyor.

 

Diğer şasi iyileştirmeleri arasında 15 mm alçaltılmış standart spor süspansiyon, daha sağlam ön ve arka denge çubukları (21 mm çapında) ve yenilenen yaylar ve amortisörler bulunuyor.

 

Ön yaylar %31, arka yaylar %24 daha sağlam. Amortisörlerde ise Normal ve Sport olmak üzere iki farklı seçenek var. Sport Select özelliğinin standart mı yoksa opsiyonel mi olacağı henüz bilinmiyor.

 

İngiltere’deki otomobillerde 17 inç tekerleklerle 215/45 lastikler kullanılması bekleniyor. Opsiyonel olarak 18 inç tekerlekler ve 215/40ZR Michelin Pilot lastikler de sunulacak.

 

Modelin fiyatları henüz açıklanmadı ancak 2018 yılı başında gelecek Ford Fiesta ST ile rekabet edecek düzeyde olması bekleniyor.

 

Bazı Polo GTI seçenekleri Performans Paketi içinde sunulacak. İlk otomobiller Mayıs 2018’de teslim edilmeye başlanacak.

Son Güncelleme : 03 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo