PSA-Opel birleşmesi Avrupa'da üretimi salladı

Ototeknikveri     02 Kasım 2017 02:33

PSA Grubu'nun General Motors'un Opel ve Vauxhall markalarını devralınması, Avrupa'da otomobil üretimi alanında oyunu değiştirdi.

PSA-Opel birleşmesi Avrupa'da üretimi salladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fransız-Alman otomobil üreticisinin üretim ağı, batıda Portekiz'den doğuda Rusya Kaluga'ya uzanan 18 fabrikayı içeriyor. Daha önce PSA'nın 12 fabrikası, Opel / Vauxhall'ın altı fabrikası vardı. PSA-Opel, 18 fabrika ile Renault-Nissan İttifakı ile birlikte ikinci sıraya yerleşti.

 

Volkswagen Grubu, VW Up mini otomobilden Bentley Bentayga ultra lüks SUV'ye kadar çok çeşitli araçlar üreten Avrupa ve Rusya'da 24 fabrika ile en büyük ağa sahip.

 

PSA-Opel'in fabrika sayısı sıralamasında ikinci sıraya ne kadar bağlı kalabileceği ise tartışılır. PSA, Astra modelini üreten, Opel'in İngiltere'deki Ellesmere Port fabrikasında üretimi azaltmaya ve işçi çıkartmaya karar verdi.

 

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkmasıyla fabrikanın geleceği için endişeler ortaya çıktı. Brexit nedeniyle Avrupa'dan temin edilen parçalarda artık gümrük vergisi alınacak olması maliyeti artıracak, aynı nedenle otomobillerin İngiltere dışına ihracatında da fiyat artacak.

 

Analistler, PSA'nın kapasite kullanımını iyileştirmek için 2021-2022 yıllarına kadar üç Avrupa fabrikasını kapatabileceğini düşünüyorla. Uzmanlara göre, Opel'in Eisenach'daki fabrikası ve İspanya'nın Villaverde kentindeki PSA fabrikası kapatılacak ve üretimleri diğer PSA tesislerine taşınacak.

 

Son üç yıldır, bölgedeki satışların güçlü bir şekilde canlanması nedeniyle Avrupa'da kapanan önemli bir fabrika olmamıştı. 2009 - 2014 yılları arasında Ford, Fiat, General Motors ve PSA'nın tümü Avrupa'daki fabrikalarını kapatmış, 2014 sonrası ise ciddi bir yeniden toparlanma yaşanmıştı.

Son Güncelleme : 03 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo