Yeni 2018 Mercedes A-Serisi ilk kez kamuflajsız ortaya çıktı

Ototeknikveri     03 Kasım 2017 02:23

Yeni nesil Mercedes A-Serisi boyut ve içerik olarak büyüyecek. Yeni modelin sekiz versiyonunun sunulması planlanıyor.

Yeni 2018 Mercedes A-Serisi ilk kez kamuflajsız ortaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2018 Mercedes A-Serisi casus fotoğrafçılar tarafından neredeyse tamamen kamuflajsız görüntülendi. Görüntülenen prototipin çarpışma testlerinde kullanıldığı düşünülüyor.

 

Otomobil kamuflajsız olduğu için bu kez yeni köşeli farları ve panamerica stili ön panjuru görebiliyoruz. Yandan bakıldığında otomobil öncekinden daha uzun görünüyor. Farlardan arka lambalara uzanan eğimli omuz çizgisi Mercedes’in Aesthetics A tasarım çalışmasından alınmış. Yeni lambalar otomobilin arka kısmına hareket katıyor.

 

Mercedes A-Serisi’ni sekiz model içerecek şekilde büyütmeyi planlıyor. Dördüncü nesil hatchback büyük ihtimalle Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak. 21 yıl önce ilk A-Serisi de bu fuarda tanıtılmıştı.

 

Yeni seriden ilk piyasaya çıkan standart hatchback olacak. Bu versiyonda daha şık bir dış tasarım, geliştirilmiş boyutlandırma, pratik çözümler ve yenilenmiş bir iç kabin bulunacak. İlave uzunluk ve genişlik, yenilenen MFA platformunun sayesinde mümkün olmuş.

 

İç kabinde, Mercedes çok daha radikal bir yaklaşım benimseyerek orta konsolun yerine iki ekranlı bir dijital sistem sunacak.

 

Seriye yeni eklenen sedan versiyon, 2018 yılı içinde ikinci sırada piyasaya çıkacak. Dört kapılı versiyon Audi A3 Sedan ile rekabet edecek.

 

CLA dört kapılı coupe ve CLA station versiyonları ise 2019’da piyasaya çıkacak. Mercedes-AMG de yeni A-Serisi için iki performans versiyonu sunacak. A-Serisi hatchback, sedan ve CLA çıktığında, Mercedes bu kez dikkatini yeni nesil GLA crossover modeline yoğunlaştıracak.

 

A-Serisi’nin motor seçeneklerinde yeni 2.0 litre dizel şu anki 2.1 litre motorun yerini alacak. Güç çıkışları 148 hp – 194 hp arasında değilecek. 1.6 litre ve 2.0 litre turbo benzinli motorların çeşitli versiyonları sunulacak. Yeni EQ Power alt markası ile sunulacak bir plug-in hibrit versiyon da planlar arasında. Seriyi tam elektrikli Mercedes EQ A hatchback tamamlayacak.

Son Güncelleme : 03 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo