Volkswagen Grup 2020’den itibaren elektrikli performans otomobilleri çıkartacak

Ototeknikveri     03 Kasım 2017 04:31

Benzinli – elektrikli Skoda Fabia vRS yeni nesil performans otomobillerinin bir parçası.

Volkswagen Grup 2020’den itibaren elektrikli performans otomobilleri çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Grup 2020’den itibaren piyasaya sunulmak üzere yeni nesil elektrikli performans otomobilleri hazırlıyor. Bunlar arasında yeniden doğan Skoda Fabia vRS de yer alacak.

 

Firma içinden kaynaklar hibrit performans otomobillerinin Volkswagen Grubu’nun teknik ve pazarlama ekipleri tarafından tam elektrikli sistemlere geçişte kaçınılmaz bir köprü olarak görüldüğünü belirtiyor.

 

Kitleleri etkileyebilen otomobil meraklılarını elektrikli teknolojilerin avantajlarına ikna etmek Volkswagen’in 2025 yılına kadar bir milyon elektrikli otomobil satma hedefi için oluşturduğu stratejide önemli bir rol oynuyor. 2025 itibariyle firmanın 30 farklı elektrikli modeli satışta olacak.

 

Volkswagen Grubu markalarının mevcut performans otomobillerini hibrit ve elektrikli teknolojilere geçirmesi, ardından yeni alt markalar oluşturması bekleniyor. Özellikle Seat ve Skoda’nın Cupra ve vRS alt markaları bu süreçte öne çıkartılacak.

 

Cupra gelecek yıl bağımsız bir performans markasına dönüşecek. Ateca Cupra’nın çıkışı Leon Cupra’yı tamamlayacak, elektrikli Skoda Fabia vRS’nin çıkışı ise Skoda’ya bu trendi izleme fırsatı verecek.

 

Skoda CEO’su Bernhard Maier “Fabia vRS çok eğlenceliydi ve böyle bir arabayı tekrar sunmayı çok isterim ancak bunun için iki üç yıl daha var. Fabia’nın yeni nesli için bir alternatif olabilir, fırsatlara biraz daha farklı bakmalıyız. Elektrikli sistemler mantıklı.” dedi. Modelde hangi motor ve elektrifikasyon kombinasyonu kullanılacağı henüz açıklanmadı. Skoda hala Octavia vRS’yi satıyor, ayrıca yeni Karoq SUV’nin de bir vRS versiyonu geliştiriliyor.

 

Öte yandan, elektrikli performans otomobilleri stratejisi için daha küçük boyutlu bir vRS modeli kaçınılmaz görünüyor.

Son Güncelleme : 03 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo