Audi A8 dizelleri emisyon manipülasyonu şüphesiyle geri çağıracak

Ototeknikveri     03 Kasım 2017 04:45

Audi, Almanya devletinin ulaştırma ile ilgili yolsuzluklardan sorumlu gözlemcisinin markanın A8 sedan modelinde Nox emisyonları üzerinde manipülasyon şüphesiyle inceleme yaptığını açıkladı.

Audi A8 dizelleri emisyon manipülasyonu şüphesiyle geri çağıracak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi Avrupa’da V8 4.2 litre dizel motorlu 4997 adet A8 modeli otomobili geri çağırarak motor yazılımlarını güncelleyecek. Firma durumu Alman yetkililere bildirdiğini söyledi. Bir Audi sözcüsü, KBA’nın (Almanya Federal Motorlu Ulaşım Kurumu) illegal emisyon manipülasyonu şüphesine işaret ettiğini belirtti.

 

Firma, şüpheli bulunan otomobillerin Eylül 2013 – Ağustos 2017 tarihleri arasında üretildiğini söyledi. Yeni yazılım muhtemelen 2018’in ilk çeyreği içinde hazır olacak.

 

Başa bazı değişikliklerin yanı sıra, güncelleme öncelikle motorun soğuk başlatmalardan sonra egzoz gazı arıtma sistemi için optimal çalışma koşullarını ulaşmasını garantileyecek, böylece gerçek sürüş koşullarında emisyonlar iyileşecek. Yazılımın yakıt tüketimi ve performans bakımından müşterilere dezavantaj getirmemesi sağlanacak.

 

Etkilenen otomobillerin 3660 adetinin Almanya’da bulunduğu öğrenildi.

 

2015 yılında Volkswagen’in laboratuar testlerinde Nox emisyonu sonuçlarını manipüle eden bir yazılım kullandığı ortaya çıkmıştı. Bu skandaldan çok sayıda Audi modeli de etkilendi.

 

Audi son 12 aydır tüm dizel motorlarını illegal manipülasyon şüphesiyle inceliyordu. Temmuz ayında 850.000 dizel otomobilin geri çağırılacağı ve yazılımlarının güncelleneceği açıklanmıştı. Aynı Euro 5 ve Euro 6 dizel motorları kullanan Porsche ve VW otomobilleri için de güncelleme yapılıyor.

 

 

Son Güncelleme : 03 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo