Mitsubishi yeni Ford Fiesta rakibini hazırlıyor

Ototeknikveri     06 Kasım 2017 03:04

Mitsubishi Mirage’nin yerine gelecek model Renault Clio platformları ve motorları kullanacak. Modelden yeni resim geldi.

Mitsubishi yeni Ford Fiesta rakibini hazırlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mitsubishi, Renault – Nissan İttifakı’ndaki konumunu Ford Fiesta ile rekabet edecek bir süpermini çıkartmak için kullanacak. Yeni model platformunu ve mekaniklerini yeni nesil Renault Clio ve Nissan Micra ile paylaşacak, Avrupa’da Mirage modelinin yerini alacak.

 

Geçen haftaki Tokyo Motor Show’da konuşan Mitsubishi başkan yardımcısı ve ürün planlama yöneticisi Vincent Cobee “Özel bir platformun tasarımı ve üretimi pahalı, ayrıca küçük otomobil sektöründe kar marjı da kısıtlı. Dolayısıyla bu segmentte Renault ve Nissan platformlarını kullanacağız.” dedi.

 

Mitsubishi’ye Nissan’dan gelen Cobee yeni Outlander gibi SUV’lerin kendileri için daha öncelikli olduğunu ancak B segmenti küçük otomobillerin global talebin %30’unu oluşturduğunu söyledi. Cobee ayrıca bir süpermini olmadan emisyon standartlarını yakalamanın çok zor olacağını belirtti.

 

Renault’un yeni Clio’sunun 2018’de yeni platformla gelmesi bekleniyor. Mitsubishi de Renault’un üç silindirli turbo benzinli motoruyla birlikte bu mimariyi ödünç alacak.

 

Mitsubishi’nin Mart ayında görevinden ayrılacak İngiltere yöneticisi Lance Bradley, daha önce Mirage modelinin yerini alacak yeni otomobilin tam elektrikli bir versiyonu da olabileceğini söylemişti. Henüz yeni modelin de Mirage ismini devam ettirip ettirmeyeceği bilinmiyor. Bu modelde 2013’te üretimi durdurulan Colt süpermininin ismi de yeniden kullanılabilir.

 

Son Güncelleme : 08 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo