Volkswagen’den Doğal Gaz Atağı

Ototeknikveri     08 Kasım 2017 12:01

Volkswagen Group ve ortaklarının doğal gazlı ulaşım çözümleri ve bu alandaki gelecek stratejileri, Essen’deki CNG Mobilite Günleri ile tanıtılıyor.

Volkswagen’den Doğal Gaz Atağı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Group ve gaz tedarik, şebeke ve doldurma istasyonu alanlarındaki endüstri ortakları, CNG mobilitesinin yaygınlaştırılması konusundaki ortak taahhütlerinden başarılı bir sonuç çıkardılar. Sadece bir kaç ay içinde bireysel mobilite için CNG (Sıkıştırılmış Doğal Gaz) kullanımında önemli bir artış elde edildi. Temmuz 2017'den bu yana, Almanya'daki yeni kaydedilen CNG araçlarının sayısı aylık bazda bir önceki yıla göre %75’e varan belirgin bir artış gösterdi. 7 ve 8 Kasım 2017 tarihlerinde Essen'de CNG Mobilite Günleri'ni başlatan şirketler, girişimlerine yönelik daha ileri adımları duyurdular. Volkswagen Grubu tarafından geliştirilen en yeni CNG'li modeller VW Polo TGI ve SEAT Ibiza 1.0 TGI Essen'de tanıtılıyor. CNG Mobilite kampanyası, biyometan üreticisi VERBIO'nun gruba katılmasıyla kısa süre önce ivme kazandı.

 

Yeni VW Polo TGI (sıkıştırılmış doğal gaz “CNG” yakıt tüketimi: 3.2 – 3.1 kg/100 km, CO2 emisyonu: 87 – 85 gr/km, benzinli modda yakıt tüketimi: 4.9 – 4.8 litre/100 km, Co2 emisyonu: 112 – 110 gr/100 km) ve yeni Seat Ibiza 1.0 TGI (CNG tüketimi: 3.3 kg/100 km, CO2 emisyonu: 88 gr/100 km, benzin tüketimi: 5.0 litre/100 km, CO2 emisyonu: 114 gr/km) büyük bir üç silindirli motorla çalışıyor. 1 litre kapasiteli motorun güç çıkışı 66 kW/90 hp. Volkswagen Grubu bünyesinde şu an CNG uyumlu toplam 16 binek otomobil modeli bulunuyor. Ayrıca gruba ait MAN ve Scania markaları bünyesinde doğal gaz ile çalışan ticari araçlar da var. 

 

CNG kullanımı emisyon oranlarında doğrudan ve hızlı bir düşme sağlıyor. CNG’li araçlarda motordaki yanma esnasında benzinli motorlara kıyasla %25 daha az karbon salınımı oluyor. CNG benzin ve dizelden daha temiz yanıyor, ince toz çıkartmıyor ve çok daha az nitrojen oksit açığa çıkartıyor. 

 

Doğal gaz milyonlarca evde ısınma, su ısıtma ve yemek pişirme gibi amaçlarla tüm odalar, mutfak ve banyolarda kullanılıyor. Atıklardan elde edilen biyogaz ve yeşil elektrikle üretilen sentetik doğal gazla birlikte karıştırıldığında CNG daha da çevre dostu hale geliyor. 

 

Volkswagen, CNG’li otomobilleri tercih eden müşterilerine çevre dostu enerjiye destekleri nedeniyle 2 bin euro’ya varan indirimler ve başka avantajlar sunuyor. CNG alanındaki çalışmalar Volkswagen Grubu’nun gelecek programı “TOGETHER Strategy 2025” içinde çok önemli yere sahip. 2025 yılında Almanya’da 1 milyon CNG’li taşıt bulunması hedefleniyor. Şu anda 900 olan CNG dolum istasyonlarının sayısı ise 2000’e çıkartılacak. 

 

Almanya Parlamentosu doğal gaz için vergi indirimini 2026 yılına kadar uzattı. Bu sayede CNG’li otomobil sahipleri daha ucuza yakıt temin edebilecek. Almanya Şansölyesi Angela Merkel de iklim korumada doğal gazlı taşıtlarla ulaşımın avantajlarına ve biyogaz oranının artması durumunda oluşacak potansiyele dikkat çekiyor. Merkel Frankfurt otomobil fuarında doğal gazlı otomobiller sayesinde CO2 emisyonlarının %80 düşürülebileceğini vurgulamıştı. 

 

Essen’deki CNG Mobilite Günleri, UNESCO dünya mirası sayılan Zollverein kömür madenindeki SANAA binasında gerçekleştiriliyor. Bir mimari başyapıt sayılan bina Ocak 2010’dan bu yana Folkwang Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından kullanılıyor. Binanın inşasında olduğu gibi kullanımında da çevre dostu yöntemler uygulanıyor. Eski bir kömür madeni üzerinde kurulan bu yenilikçi ve çevre dostu binada, çevre dostu doğal gazlı ulaşım çözümlerinin tanıtılması özel bir anlam taşıyor.

Son Güncelleme : 11 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo