Volkswagen 266 hp Polo GTI R5 modelinden teaser yayınladı

Ototeknikveri     08 Kasım 2017 12:48

Volkswagen yeni nesil Polo GTI’nin ralli versiyonundan teaser çizimi yayınladı. Yeni model gelecek yıl çıkacak.

Volkswagen 266 hp Polo GTI R5 modelinden teaser yayınladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen 2016 sezonu sonunda Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) katılımını sonlandırırken, yeni Polo ralli otomobilinin gerekli standartları karşıladığını ve rallinin WRC2 bölümünde yarışabileceğini belirtiyor.

 

Polo GTI R5 adı verilen model, Volkswagen’in müşteri takımlarına yönelik motor sporları çalışmalarında Golf TCI TCR modeline katılıyor. Firma yeni otomobili bu yılın başından beri geliştirdiğini ve 2018’in ortalarına kadar satışa çıkmayacağını, ilk denemelerin ise 2017 sona ermeden başlayacağını açıkladı.

 

Volkswagen WRC’deki arka arkaya dört şampiyonluğu ile kazandığı deneyimleri Polo GTI R5’e aktardı. Volkswagen’i WRC’de temsil eden en önemli kişiler R5 üzerinde çalıştı. Proje, Volkswagen Motor Sporları Teknik Direktörü Francois-Xavier Demason tarafından yönetildi.

 

Kaputun altında, R5 turboşarjlı 1.6 litre dört silindirli 266 bhp motor kullanıyor. Motor dört çekişli sürüş sistemi ve beş vitesli sekansiyel şanzıman ile çalışıyor.

 

Volkswagen henüz otomobilin resmi bir fotoğrafını yayınlamadı ancak teaser çizimi oldukça net şekilde otomobili ortaya koyuyor. Polo GTI bu versiyonu ile geniş, agresif görünümlü bir motor sporları makinesine dönüştü. Geniş tekerlek izi ve dev arka kanat da bunu tamamlıyor. Otomobilin fiyatı henüz açıklanmadı ancak 180.000 euro civarında olması bekleniyor.

Son Güncelleme : 11 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo